banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

AHMET KUYBU TARİH YAZDI VE EZDİ GEÇTİ
 Sonucu günler öncesinden belli olan Şoförler ve Otomobilciler Odasında kural ve esnafın kararı değişmedi, Ahmet Kuybu bir kez daha rakipsizliğini ilan ederken, seçimi çok farklı bir oyla almayı başardı.

12 Ocak günü,  KAFUM’daki genel kurul öncesi, salonun önü ve içi ana baba günü idi. Lakin,  tezahüratlar, kalabalık ve yakalardaki isim, bu seçimin kimin alacağının habercisi gibiydi.

Divan Başkanlığına Mehmet Geçkil, Derviş Türk, Ali Gökdeniz, Hüseyin Yılmaz ve Çetin Kurt yaparken, genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 

Geniş güvenlik önlemlerin alındığı salonda, gündem gereği Oda’nın faaliyet ve denetim raporları sekreter Mustafa Ülker tarafından okundu, bunu bütçe takip etti, akabinde salondakilerce ibra edildi.

Bu arada divana gelen iki öneri de oy çokluğu ile kabul edilirken, ilk konuşmayı aday M.Ali Saman yaptı, Saman, önce esnafı selamladı, kandillerini kutladı, arkasındanda okul, nakliyeciler, fabrika servis şoförleri ile taksicilerin sorunlarına değindi, onların çıkarlarını korumak için yola çıktığını belirterek, “Şoför esnafına bizimle birlikte bahar gelecek. Haksızlıklara dur denilecek. Karın tokluğuna çalışan fabrika servisçilerinin haklarını söke söke alacağız” dedi.


CANIMI ALLAH’A, ÖMRÜMÜ ŞOFÖR ESNAFINA ADADIM!

Sonra Ahmet Kuybu çıktı kürsüye, bu arada salon alkıştan yıkılacak gibiydi. Hak’kın rahmetine kavuşan şoför esnaflarını rahmetle andı, herkesin Kandil’ini kutladı, ülkemize barış, şoför esnafına da kazasız belasız yolculuklar diledi, emniyet mensuplarına ve basın camiasına teşekkür etti, arkasından; “Canımı Allah’a, ömrümü onlara hizmete adadım. Kendim ve ailem için ne diliyorsam, onlar için de diledim. Beni bir başkan olarak değil, bir abi, bir kardeş, bir yeğen, bir evladı olarak kabul eden, dışarı giderken ailesine bir durum olursa önce başkanı arayın, diyerek beni ailesinden biri olarak gören,  asılsız beyanlara, yalan ve iftiralara, fitne ve fesada pirim vermeden, hiçbir iradenin tesirinde kalmadan, iyiye, doğruya hizmete ve başarıya her zaman devam diyen, başkanına sahip çıkan hür iradenin sahibi şoför esnafı kardeşlerimi selamlıyorum.” diye konuştu ve herkes ayağa kalktı, alkışın sesi dışarılara taştı.


ÇAMURUN İZİ BİLE KALMIYOR!

Kuybu, 2001 yılında Mevla’nın rızasını alarak bu göreve talip olduğunu, üyelerin teveccühü neticesi görevin kendisine emanet edildiğinin altını çizdi, “Tek düşüncem, Mevla’mın rızasını kazanmak ve sizlere hizmet etmek oldu. Başka bir şey düşünmedim, hiçbir şeyin hesabını yapmadım, sizlerin işlerinizi ve yaşamını kolaylaştırmaktan başka. Bunu 2005 ve 2010 seçimlerinde verdiğiniz destekle onayladınız. Seçim sürecinde gerek şahsım, gerekse odamızla ilgili yalan, yanlış dedikodulara ve iftiralara hiç değinmeyeceğim. Çünkü çamur at izi kalsın derdindeler ama çok şükür sayenizde izi bile kalmıyor. Çünkü kime hizmet ettiğimi biliyorum. Benim şoför esnafım da doğruluk, ahlak, sevgi, insanlık, vefa, dayanışma, emek ve kanaat tabiatında var olan samimi karakterlerdir” diye konuştu, kendinden emin tavırları ile sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; “Sizler senelerdir ipek yolundan Anadolu’ya bir gönül, fikir ve ilkeler ırmağı halinde, varlığındaki erdemli Türklüğü ebedi yurduna taşıdınız. Hizmeti ve kültürü bağrına almış, 76 milyon insanın sosyal yaşamında 24 saat hizmet vererek sabırlı ve dayanıklı oldunuz. İhanet, gıybet, nankörlük ve vefasızlıktan kaçındınız. Böyle bir esnaf topluluğunun başkanı olmak bana gurur veriyor”


AHDE VEFAYA SADIK KALDIK

Kamyoncu esnafına sadece Kahramanmaraş’ta değil, Türkiye’nin 81 ilinde ve yaşadığı bütün sorunlarında her zaman yanlarında olduklarına da işaret eden Kuybu, küçük nakliyatçı ve damperli kamyoncuların da sıkıntılarını giderdiklerini, plakalı minibüsçülerin yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmalarını kurdukları derneklerle sağladıklarını ifade etti, plakalarını zenginleştirdiklerini iddia ederek, “Onların emeklerini ve işlerini böldürmedik. Her zaman onlar için göğsümüzü siper ettik. S plakalı servisçilerin aralarındaki haksız rekabeti önlemek için dernek kurarak, tanışıp kaynaşmalarını sağladık, plakalarını daha da zenginleştireceğiz. Ayrıca halk otobüsü esnafının sorunları ile birlikte de yanlarında olduk. J plaka öğrenci servislerini tek çatı altında topladık, plakalarını zenginleştirdik. Taksicilerin yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunmalarını sağlayıp, her zaman yanlarında olduk” dedi.


VE SİLİNDİR GİBİ EZDİ GEÇTİ

Konuşmasının son bölümünde 2.500 üyesi bulunan üyeleri için de hayırlı hizmetleri olduğuna vurgu yapan Kuybu, ramazan ayında kurdukları iftar çadırından, muharrem ayında ikram ettikleri aşureden, kutlu doğum haftası etkinliklerinden, 2002 yılında başlayan gönül bağı ile esnafından razı olduğuna değindi, bu genel kurulun tüm şoför camiasına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu ve bir kere daha alkışa boğuldu.

Konuşmaların ardından oylamaya gidildi. Kuybu, seçimi açık ara önde bitirerek, bir kere daha üyelerin teveccühüne mazhar olan isim oldu.

Kuybu, rakibi Saman’a 650 fark atarak tarihi yazan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı oldu.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol