banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

AFŞİN’DE NE ARARSAN, YOK!
 Geçen hafta içinde Afşin gezimizde, seçim bürosuna uğradığımızda seçmenleri ile birlikte yakaladığımız Çoğulhan Belde Belediye Başkanı, MHP Başkan Adayı Âdem Yıldız, AK Partiye kustuğu öfkeyi AK Parti Gurup Başkanvekili, Elbistanlı Mahir Ünal’a kadar taşıdı, Ünal’ı ayrımcılık yapmakla suçladı, iddiasını sürdürerek de, Afşin'de hiç bir yatırımın olmadığını yineledi. 

İşte Yıldız’ın yok’lar listesi:

·        Afşin’de 11.400 araç varken, araç muayene istasyonu, yok!

·        Organize Sanayi Bölgesi kuruldu ama Afşin ile alakası, yok!  

·        Aklı başında, adam gibi semt pazaryeri, yok!

·        Kadastro mahkemesi bile Elbistan’a gitti, Afşin’de yok!

·        İnsan için elzem olan, yaşam belirtisi adına hiçbir şey, yok!

·        İşsizlik alabildiğine artıyor,  trafik başlı başına bir sorun, ilçenin 84 bin nüfusu var, lakin 4 yıllık üniversitesi, yok!

·        İlçe her geçen gün nüfus kaybediyor, insanların başka yerlere göç etmesini engelleyici hiçbir tedbir, yok!

·        İktidara en çok oy vermiş ilçede üniversite sınavları yapılamıyor, ilçenin üzerinde ölü toprağı var, hayat yok, canlılık yok, heyecan, hiç yok!

·        Afşin acentelikle yönetiliyor, yani şube yönetimi, vekâlet yönetimi var, oysa ilçeye sahip çıkan, yok!

·        Koyunu, odunu koysak kazanırız diyerek vatandaşı koyun, ya da odun yerine koydular. Halka tepeden bakıyorlar, sağduyu ve basiret, yok!

·        Afşin’e çok değer verdikleri belli oluyor, milletvekilliğini bile 7. sırada verdiler, vatandaşa saygıları, yok!

·        Mevcut belediye Akdere suyunu getirdi. Oysa Fazlı Aydoğan bu projeye tek başına sahip çıktı. Bu su projesine Arıtaş, Çoğulhan, Tanır (7 belde) ile 30 köy muhtarı ortak. Bunlarda samimiyetin s’si, yok!

·        Afşin, yerel manada başrolünü Şener Şen’in oynadığı ‘Değirmen’ filmini andırıyor. İlçeye gelen giden yok, yatırım yok, hizmet yok, ilgi yok

·        Kısacası ve açıkçası, Afşin için ne ararsan, yok oğlu yok!


BİNDİRME YAPMADIK, KENDİMİZİ GÖRMEK İSTEDİK

Başkan Adayı Yıldız’a şunu sorduk, “Geçen hafta Çarşamba günü seçim bürosunun açılışını  yaptınız, Afşin’de çıkan gazetelere bakılırsa, muhteşem bir açılış olmuş, katılımcı ve konvoy sayısı müthiş. Bunu nasıl sağladınız?”

Gülümseyerek verdiği cevap şu oldu; “Doğrudur, harika bir açılışa sahne oldu Afşin. Bindirme yapmadık, araçlar gönderip sağdan soldan, köyden kentten kimseyi toplamadık, çağırmadık. Kendimizi, durduğumuz yeri görmek istedik”

Yıldız, ilçenin üzerinde ölü toprağı olduğu iddiasını sürdürürken, iktidar döneminde ilçeye bir tek çivi bile çakılmadığını söylüyor, yeni kaymakamlık binası ile adliye sarayının da rutin hizmetlerden, yatırımlardan biri olduğunu ileri sürüyor.

ADATEPE BARAJI ŞOV’DU, FİYASKOYDU!

Hava kirliliği konusunda kimsenin kılını kıpırdatmadığını da belirten Yıldız, 2018 yılına kadar kimsenin bu meseleye dokunamadığını da kaydederken, yörede EUAŞ tarafından yaratılan kamulaştırma mağdurlarının perişan olduğunu söyledi ve “Afşin’i el birliği ile bitirdiler, ruhuna fatiha okudular! Çıkın çarşıya, pazara halka sorun, vatandaş dert küpü, bir dokunsanız, bin ah işiteceksiniz. Barajın açılışını yaptılar sözüm ona. Bu açılış ilçeyi ilgilendirmiyor. Halkı ilgilendiren bir açılış değil. 1990 yılında inşaatı başlayan, 2013 yılında biten Adatepe Barajını AK Partinin başarısı gibi gösteriyorlar. Göksun ırmağı üzerinde 24 yıl önce yapımına başlanan Barajın hakkını geçmiş iktidarlara teslim etmek varken, AK Parti bu partilere saygısızlık yapmıştır. İnsanın bunu söylerken vicdanı sızlar. Geçmişin eserlerini alla pulla, ben yaptım oldu, mantığı ile insanlara sunmak, siyasi ahlakla ne kadar bağdaşıyor, cevabını siz verin!” diye konuştu.


SEÇİM BÜROSU DOLUP TAŞIYORKEN…

İlk kez gittiğimiz seçim bürosu ana baba günüydü. Gençler, yaşlılar, köy ve mahalle muhtarları yanında,  Afşin halkı Yıldız’ın etrafında kümelenmişler, ona destek veriyorlardı.

Yeni seçim sloganı olarak da “Şimdi MHP zamanı” diyor, başka bir şey demiyorken, Yıldız Afşin’in bittiğini, ancak bu bitişe kendisinin dur diyeceğini, mani olacağını ileri sürüyor ve seçimi mutlaka kazanacağının altını çizerken, termik santrali eski y olunu açacağını, ilçe ve yöredeki kana kaybını durduracağını belirtmeden geçemiyor.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol