2019-03-08 12:01:53

Kadın aynadır!

08 Mart 2019, 12:01

 Kadına verilmesi gereken değer her karanlık dönemde es geçilmiştir. Oysa ki insanı dünyaya gelmesine vesile olan yine kadın değil midir? Roma İmparatorluğunun, Eski Mısır döneminin, Osmanlı Devletinin son zamanlarında kadın köle olarak görülmüştür. Keza cahiliye dönemi...

Toplumun uygarlık düzeyi kadına verilen değer ile orantılıdır. Devletlerin güçlü zamanları da... Üç kıtaya hükmeden Osmanlı'nın en parlak döneminin padişahı Kanuni'nin Hürrem'e yazdığı mektuplar ve gösterdiği değer... Her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır sözü tesadüfen söylenmemiştir bahsettiğimiz durumlarla ilgilidir. Çünkü kadın aynadır. Kendisine verilen önem kadar toplumu ilerletir.

*

Kadın şiddet göremez görmemeli. Kadın kocasını, çocuklarını, ailesini eğitir. Kadın en nadide çiçektir çünkü kadın her zaman merhametlidir her haliyle güzeldir. Hanımına, kızına veya başka bir kadına eziyet eden erkek acizdir ve gösterdiği şiddet ile insanlıktan uzaklaşmaktadır. Şiddet gösterme bahanesi dinden ve gelenekten olamaz. ALLAH, Hz. Meryem'i örnek göstererek bir kadının nice erkekten üstün olabileceğini bizim anlamamızı istemektedir. Yine kadına tokat atan kişiden mahşerde davacı olacağını Peygamberimiz belirtmiştir.

*

Bilinen gerçektir ki kadın hakkına dikkat eden hep üstün olmuştur. Batı'nın bize üstün gelmesinin sırrı kadını köle olarak göstermemesinden ötürüdür. Kadın ve erkek arasında eşitliğin olduğunu kabul etmemiz gerekmektedir. Erkeğin konuşma hakkı kadar kadının da var. Kadının merhametin ötürü bir adım önde olma hakkı da var. Nezaket... Kadınlarımızın hakkına dikkat etmeliyiz ki toplumun çekirdeği sağlamlaşsın, toplumun sertliği giderilsin. Kadınlarımızın değerini bilmeliyiz ki değerimiz anlaşılsın değerimize değer katılsın.

*

Kadınlarımızın değerini bildiğimiz gün hayatımızdaki güzelliklerin arttığını fark edeceğiz. Baş taçları olan en nadide çiçeklerin hakkına dikkat edip onları her zaman mutlu etmenin yollarını düşünelim.

Kadınlarımızla üstünlük kadınlarımızla yükseliş...

Ne mutlu kadının önemini bilene...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.