31 Ekim 1919 cuma günü Sütçü İmam’ın dediği gibi  “Bugün namus günüdür!”

 Evet bizim bayrağımız vatanımız namusumuzdur, kutsalımızdır. Biz bu günlerde kolay gelmedik, biz bu yıl 101. yıl dönünü kutladığımız tarihlere kolay gelmedik. Bedel ödedik, bedel verdik. Ama namusumuzu, toprağımızı vermedik ellik gavurlarına.

Çünkü biz, 101 yıl önce destan yazmış şehitlerin torunlarıyız, ki onlarla gurur duyuyoruz.

Çünkü o gün, yani 101 yıl önce, düşmana karşı tek yürek olmuştu Maraşlı. 22 gün 22 gece süren mahalle, sokak savaşlarından sonra, Fransızlar, yardakçı ve yatakçı Ermenilere rağmen bu şehirden kaçarken, atlarının ayaklarına keçe takmak zorunda kalmışlardı.

Kaçarken, giderken Maraşlılar sesimizi duyup da bizi gafil avlamasınlar diye…

Ne demişti şair,

Cihan bir ejderha olsa her biri yedi başlı,

Seni kimse yenemez kahramansın Maraşlı.

*

Sokak sokak, elinde feneri ile ‘adam arıyorum, adam!’ diyen milli güçler, halkı savaşa, düşmana karşı bir olmaya davet eden, çağıran yürekli insanlar, bu şehri Fransızlara, Ermenilere dar etmişti.

12 Şubat Bayramı bizim zaferimizdir!

Bugün bu kurtuluşun, düşman işgalinin bu topraklardan kalkışının, düşmanların kaçışının, düşmanların bu toprakları terk edişinin 101. yıl dönümü. Eski kurtuluş bayramlarından, heyecanından ve ruhundan eser kalmasa da, bu sene pandemi yüzünden belki kutlamalar kısır, zayıf geçse de, bu milli heyecan hiçbir zaman yüreğimizden, tarihimizden silinmeyecek, unutulmayacaktır.

Zira biz bu topraklardan Fransızları kovalarken kurtuluşun meşalesini yakmış, tarihe not düşmüştük.

*

Ne mutlu bizlere edeler diyarına K Maraşlı olmak ayrı bir gururdur. Benim 5 yaşındaki yeğenim bayrağımız elinden düşünce öpüp alnına koyuyor, yani  Maraşlı deyip geçmeyin,  bizler çekirdekten yetişiyoruz!

Bizde bu mertlik, bu dürüstlük olduktan sonra, bizim sırtımızı kimse yere getiremez, her zaman zafer şarkılarını, marşlarını söyleyen biz olacağız. 

Kadınıyla, erkeğiyle, çoluğu çocuğuyla bir asker annesi olarak 12 Şubat Çete Bayramımız kutlu olsun!

Allah’ım vatanımızı,  bayrağımızı askerimizi, polisimizi,  bütün emniyet güçlerimizi, vatanına, bayrağına sahip çıkan herkesi korusun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol