banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 OKULLADA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle İşbirliği içerisinde düzenlenecek Okullarda Gıda, Gıda Güvenilirliği Bilgilendirme Ve Geliştirme Projesi Eğitimleri Türkoğlu İlçesinde 3 okulda verilen eğitimle başlamıştı. Onikişubat İlçesinde de, 6 okulda 2 gün süreli verilen eğitimlerle proje eğitimleri devam etmektedir.   

Okullarda Gıda, Gıda Güvenilirliği Bilgilendirme ve Geliştirme Projesi Eğitimleri Gıda Ve Yem Şubesinde Görevli Gıda Mühendisi Kezban UFAKŞEKER, Veteriner Hekim Sündüs ÜLGEN Ve Veteriner Hekim Hüseyin ÖNER ve Gıda Mühendisi Osman EKER tarafından eğitim verilmiştir.     

 Projeyle Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı, son dönemde farkına daha fazlasıyla vardığımız bir sorun olan gıda güvenliği sorunu ve bununla beraber oluşan tehlikeler bu proje çalışması yapılmasına sebep teşkil etmektedir. Bu proje gıda güvenliği sorunun çözümüne ciddi katkı sağlayacağına inandığımız bir proje çalışmasıdır. Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesi ancak bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin varlığına bağlıdır. Gıda güvenilirliği ve beslenme konularında birincil üretimden son tüketiciye kadar olan gıda zincirinin tüm aşamalarında eğitimin arttırılması, tüketicilerin bilinçlenmesi sağlanması amaçlanmıştır. 

Onikişubat İlçesinde; Sergentepe Ortaokulu, Osmangazi Ortaokulu, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Türk Telekom Ortaokulu, Abdurrahim Karakoç Ortaokulu, Ayser Çalık Ortaokulunda yaklaşık 520 öğrenci ve öğretmene verilen eğitimlerde; Çocuklarda sağlıklı beslenme bilincinin oluşturulması, Oluşacak bilincin aileye ve topluma yayılması, Güvenli ve sağlıklı gıda talebinin artırılması, Okulda başlayıp topluma yayılan bu bilinç ile tüketici, üreticiyi daha bilinçli bir şekilde denetleyecek ve daha güvenli gıda talebinde bulunulması, Gıda kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi, Gıda zehirlenmeleri önüne geçilmesi, Geleceğin güvenli gıda üreticilerinin yetiştirilmesi, Gıda skandallarının ve gıda hilelerinin önüne geçilmesi, Gıda israfının önüne geçilmesi, Alo Gıda 174 konularında bilgi verildi. Okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanan çeşitli hediye ve promosyonlar öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı.    

Hazırlanan projeyle 2016-2021 yılları arasında 5 yıl süreyle İlimizdeki Okullarda Gıda, Gıda Güvenilirliği Bilgilendirme ve Geliştirme Eğitimleri verilmesi hedeflenmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol