banner1451
banner1461

Korana, çıkarlarını düşünmeden işinde gücünde olanlara maddî manevi zarar veriyorken. Fırsatçılar buradan da kendilerine pay çıkarttılar. Kurnazlık yapan maskecilerin maskelerini düşürdüler de.

Diğer yüzü maskeliler kat kat özel sektör de fiyatları arttırıyorken, bunların yüzlerine yapışmış maskeyi kim düşürecek? Cumhurbaşkanımız, millet sıkıntı çekmesin diye ödemeleri ertelettiriyor, yeniden yapılandırıyor, diğer taraftan Su, Elektrik, Doğalgaz aldı başını gidiyor.

Yeni gelen faturalar geçen ayı arattırıyor. Gaziantep’e suyu biz veriyoruz, orada yaşayanlar bizlerden daha az fatura ödüyor, elektrik tüketiminin azı çoğu fark etmiyor, yüksek nasılsa gaz şu sıcakta petekler açılmadığına göre mutfaktaki ankestrelerde Maraş tarhanası yapılmadığı büyük kazanlarda aşikâr.

*

Biz neyin faturasını ödüyoruz? Bazı sağlık kuruluşları pandemiden dolayı hizmet veremediği için bunu da fırsata çevirdiler tabii ki dururlar mı, devletin bize verdiği bedava hizmeti. Özel sektörde 3 ay önce ödenen miktarın 10 katına çıkarttılar. Diyecekleri şu; “Biz bu rakama yapıyoruz paran yoksa devletin sağlık kuruluşlarını bekle!” Bu kadar vicdansızlık olur mu? İnsanlar mecbur kalmalarını fırsata çevirenlere kısıtlama getirilmesi gerekmiyor mu?

*

Pandemi süreci aslında çoğu şeylerin yanında bize ülkemizin devletimizin ne kadar önemli olduğunu tabii temennim herkesin öğrenmiş olması ülkemizin bir çöpüne dahi sahip çıkalım siyaset diyorlar bakıyorum Türkiye’de Patron çırak karıştı üst düzeydekiler yönlendirir yönetir.

Diğerleri uygular ama bizde sağ olsunlar devlet çalışıyor uygulama sınıfındakilerin çoğu oturuyor. İnsanlar rahat rahat eğlensinler aileleriyle vakit geçirmeleri için her köşeye park yapılıyor. Onu bile temiz güzel kullanamıyoruz gençlerimiz özellikle çok hoyrat kullanıyorlar.

Kimi dükkânın önü açılsın, 2 kuruş daha fazla kazanayım diye asırlık ağacı kestiriyor, kimse ses etmiyor, illa bunları düzeltmek için Ankara’da, TBMM’ne mi gitmek gerekiyor?

Diğerleri ne iş yapıyor bırakalım onlar kendiişlerini yapsınlar burada ki sorumlularda kendi işlerini bizler de sahip çıkalım!

Bu vatan bizim,  fırsatçılara göz açtırmayalım!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol