2024-02-02 13:35:47

Belediyelerin haber akışı bıçak gibi kesilirken…

Gencay FİSKECİ

02 Şubat 2024, 13:35

Öküz ölüp ortaklık bitince, ne dostluk kalıyor, ne samimiyet. Zaten çivisi çıkan, şirazeyi kaybeden seviye ve kalitesi yerlerde sürünen siyasi cenah, şu sıralar pazarı bekliyor.

Kesin listeyi. Değişiklik olur mu, şansım sürebilir mi beklentisi içinde olanların sayısı az değilken, biliyorsunuz, kulis bilgileri ve iddialar eşliğinde, ilçe belediye başkanlarının isimlerini zikretmiş, kesin olmamakla birlikte bir de yüzde koyarak, muhtemelen o isimlerle yola çıkılacağı sitemizde yayınlanmış, hayli de ilgi çekmişti.

Herkes o köşe yazısına bir umutla sarıldı, ‘Acaba içinde var mıyım?’ ümidiyle okusalar da yoklardı. Zira deprem sürecinde bu süreci ve krizi yürütemeyen, sekteye uğratan belediye başkanlarının tamamı yoktu listede.

Haber de geldi, Pazar günü aday tanıtım toplantısı varmış.

Demek isimler kesinleşti, belli oldu.

Hayırlısı diyelim.

*

Zaten şu son bir haftadır, büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, ilçelerde yeniden başkanlık umudunu kaybedenler, Ankara’dan sürekli bilgiler alan, aday olmayacağını öğrenen başkanların belediyelerinden haber akışı bıçak gibi kesiliverdi.

Zaten gelen haberlerin hepsi bayat, son kullanma tarihi geçmiş, ancak basın servislerinin başkanlarına yaranmak adına esik haberleri kuşa çevirerek, ya da ısıtıp ısıtıp masaya getirerek gündemde tutmaya çalışsalar da, yolun sonuna gelindiği için o bayat, habere değeri dahi olmayan haberleri de göndermekten vazgeçtiler.

Çünkü okuyan, yorum yazan da yoktu.

*

Şimdi yeni bir dönem başlayacak, eski krallar öldü, yaşasın yeni kral dönemi başlayacak, aday gösterilen belediye başkanları seçimi kazandıklarında bakalım nasıl bir siyaset, nasıl bir belediyecilik anlayışı sergileyecekler, hep beraber göreceğiz.

Önce şu ağzımızdaki kozu kıralım, sonrasına bakarız!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.