Gazetemiz sitesine gelen bir e.maili, haklı talep içeren şikayet mektubunu, sorumlu gazeteci ve vatandaş anlayışından yola çıkarak, sizlerle paylaşmak istedik.

Bu kentin her mahallesi bizim. Caddesiyle, sokağı ile, bulvarı ile, bu coğrafyada biz  yaşıyoruz. O halde, herkesin sosyal ve teknik belediyecilik hizmetlerinden yararlanması gerekiyor. Bu bakımdan, Raşit Dinçaslan’dan gelen yazıyı göz ardı edemezdik. Elçiye zeval olmazmış. İşte o şikâyet mektubu:

“Üngüt Mahallesi’nin bazı kısımlarında asfalt yol, kaldırım, yeşil alan gibi imkânları olduğu halde, mahallenin bazı bölümlerinde hala çamurlu yolların, dar sokakların  olmasından ve kaldırım çalışmaları yapılmamasından dolayı mahalle, yetkililerden ilgi bekliyor. 

Kentin en kalabalık semtlerinden Üngüt Mahalle halk, seçimlerinde söz verilen yol düzenleme, kaldırım çalışmalarının hala yapılmadığından; mahallede yeşil alan, taziye evi, asfalt yolları, şehir içi ulaşım imkânlarının olmamasından dolayı yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçi...

MAHALLE NEDEN YATIRIMDAN YOKSUN? 

20 yıldır Üngüt Mahallesi 83. sokakta ikamet ettiğini söyleyen Bekir Ahraz, seçim zamanında sadece içme suları ve kanalizasyonun yapıldığını yolun asfaltlama, genişletme ve kaldırım çalışmalarının ise yapılacağına söz verildiği halde hiçbir şekilde bir kazma bile vurulmadığını belirtti.

Mahallenin özellikle 83. sokakta oturan halk, Mahalle Muhtarı Mahmut Yücel’i de sert bir şekilde eleştirerek: “Muhtarımız kendi oturduğu çevreye asfalt yol, kaldırım, yeşil alan yaptırdığı halde, mahalle halkının ihtiyaçlarını gidermek anlamında sadece kendi çevresini memnun etmek için uğraştığını söylediler.

“Muhtarın ve yakınlarının olduğu mevkii de her türlü imkân varken mahallede ayrımcılık yapılarak dişe dokunur herhangi bir çalışma yok.” diyen mahalleli toprak yolun en kısa sürede asfaltlanması, taziye evi inşaatı, şehir içi ulaşım yapan dolmuş ve özel halk otobüslerinin mahalleye girmesini talep etmektedir.

Yolumuz hala çamur deryası, kaldırım yok, okulumuz bir tane Üngüt İlköğretim Okulu. Mahallemizin, iki camisi var, ancak küçük. Şehir içine gidiş gelişlerimizde çamurlara bata-çıka, dizlerimize kadar karda ıslanarak ana caddeye gitmeliyiz. Kar yağdığında eve gelmek için çamurla boğuşmaktayız. Burası mahrumiyet bölgesi. Doğalgaz hattı ana yolun üst tarafında kullanıldığı halde bu mahallede bu mevkide borusu dahi yok. Mahallenin bir kısmında yani muhtarın bulunduğu civarda her şey varken, bizim ikamet ettiğimiz bu semtte imkânların imkânsızlaşmasına anlam veremiyoruz.” dediler.

MUHTARIN BİR TELEFON AÇMASI KÂFİ

Üngüt Mahallesi 83. sokak sakinleri toplu halde belediyeye gidip şikâyetlerini ve mahallelerinin eksikliklerini dile getirince, Belediye yetkilileri; “Muhtar Yücel’in gelmesine gerek yok, Kahramanmaraş Belediyesi’ne bir telefon açıp taleplerini söylese bile bu eksiklikler giderilirdi” dedi.

HER YAĞIŞTAN SONRA ÇAMUR!..

Diğer yandan her yağışta evlerinin ilk katında kuzey tarafından su aldığını ifade eden mahalle halkı, kovalarla evlerin içindeki suyu tahliye etmeye çabaladılar. Üngüt Mahallesi halkı her yağışta çamur olan sokak yollarının bir an önce genişletilmesini, asfaltlanıp kaldırıma kavuşmasını, yeşil alan ve parklarının bir an önce uygun bulunan yerlere yapılmasını ve şehir içi ulaşımın mahalleden de geçmesini yetkililerden istedi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol