banner1483

Hava sıcak mı sıcak, açılış tören alanına gelenler gölgelik yer ararlarken, bizi tanıdığını söyleyen bir vatandaş, (konuşmasından muhtar olduğunu anladım) açılışın biraz değil, ziyadesiyle abartıldığını söylerken, “Bu kadar tantanaya ne gerek vardı. Sade bir açılış yapılabilinirdi. Devletin imkanları çar-çur edildi. Sonra, dikkat ettim ve öğrendim ki bu proje eski büyükşehir belediye başkanı Fatih Erkoç’un eseri. Devam etseydi şimdiye bu köprülü kavşak ve diğerleri çoktan hizmete girmişti. O’nu davet edilmesini bekler, burada görmeyi arzulardım. Demek ki vefa yokmuş!” şeklindeki eleştirisine yanında bulunanların da destek vermesi karşısında ne diyeceğimi bilemedim. Saniyesinde gözlerimi protokole kaydırdım, evet Erkoç yoktu.

Doğrusuna bakılırsa ben de hak vermedim değil. Sanki o kadar lastik gibi uzayıp giden haberler, askerin teskere beklemesi gibi, şafak sayması gibi gün sayılarak açılış biraz abartı görüntüsü vermiyor değildi. Sayın Fatih Erkoç da Ulu Cami alt geçidinden sonra, hem Abdülhamithan Köprülü Kavşağını, hem de Karamanlı Köprülü Kavşağını 3 ay gibi kısa sürede bitirmiş, takdir görmüştü. Bu kadar şatafat, bu kadar tantana, bu kadar görkemli açılışa sahne olmamıştı.

Adını sanını bilmediğim vatandaşın görüşlerine katılmadım desem, Allah’ın gücüne giderdi.

*

Lakin şu var, şehirde trafikte tıkanan damarların açılması gerekiyordu. Üstelik de kent merkezini doğuya bağlayan önemli bir yol güzergahındaydı Köprülü Kavşak. Aslına bakılırsa bazı projelerin hayata geçirilmesi için geç bile kalınmıştı. Çünkü şehirde trafik can çekişiyor, alternatif yollar bariz şekilde ‘ihtiyaç var!’ diye bas bas bağırıyordu.

Başkanın şanssızlığı diyeyim, göreve gelince bir pandemi salgını belası her şeyin önüne geçti. Daha eni yeni toparlanıyoruz.

Başkan Hayrettin Güngör, aslında temeli atılırken, biraz da risk almış, zamanmatik de taktırarak, projeyi 90 günde bitireceğini ilan etmişti başta. Aynı cesareti Kanlıdere Köprüsü için de göstermişti. O da haftaya açılacak inşallah.

Alandakiler, sayın Hayrettin Bey’in bu işi öğrendiği kanaatindeydiler. 3 yıl önceki talebe Hayrettin Güngör gitmiş, yerine sınıfı geçen usta bir Hayrettin Güngör gelmişti.

(Ara notu: Kavşağın 90 günde bitirilmesinin bir başka, belki de en önemli sebebi, yerel basının ve sosyal medyanın ‘yapamaz, bitiremez!’ şeklindeki iddiaları, Başkanı ve ekibini tetikleyen, teşvik eden unsurlardı. Başkan da, ‘inadım inat, bitireceğim!’ diyerek iddia sahiplerini ters yüz etti. Azim ve kararlılık galip geldi Türkçesi.)

*

90 günlük rekor bir süreyle yapımı tamamlanan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağı açılış töreninde Başkan Hayrettin Güngör, Her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da şehrimizin en az 50 yıl ilerisini görerek projelerimizi hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Ulaşım altyapımızı geliştirmek ve hizmetlerimizi daha ileriye taşımak için Ulaşım Master Planımızı hazırladık.” demişti.

Vatandaşın haklı yanı vardı, Hayrettin Bey hizmet noktasında ilerleme kaydediyordu gün be gün. Bunun ötesinde insanların yüreğine, gönlüne de dokunmaya başlaması, sadece merkezi değil, ilçeleri de (mahalleleri ile birlikte) baz alan hizmetleri, yatırımları, çarşı-pazar ziyaretleri, mahalle gezileri, Güngör’ün başkan@bürokrat takıntısından kurtulup, siyasetçi kimliğine büründüğü yönünde hemfikirdiler.

Nihayetinde belediye de siyasi bir kimlik, kurumdu.

*

“Hazırladığımız master plan çerçevesinde yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bugün de Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizi de hedeflediğimiz sürede tamamlayarak hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek bir zaman içerisinde tamamladık. Bu noktada hemşehrilerimize verdiğimiz sözümüzü de yerine getirdik. Hayırlı uğurlu olsun diyen Başkan Hayrettin Güngör, açılış sırasında bayağı heyecanlı ve sevinçliydi.

Hakkıydı. Verilen sözler tutuluyor, her şey tıkır tıkır işiyordu. Kim olsa gözleri ışıldardı. Geleceği görmek, şehri planlamak için sadece Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin gözlerindeki ışıltı yetmiyordu.

*

Açılışta herkes vardı. Siyasetçisi, bürokratı, sivil toplum kuruluş kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları, gazeteciler ve halk…

Eser büyük, hizmet büyüktü. Belki yapım sürecinde çevre sakinleri biraza sıkıntı çekti ama eh zahmet çekmeden de bal yenmiyordu. O kadar da olacaktı.

Ben Başkan sayın Güngör’ün bir de ki en çok Binevler yolu üzerindeki altyapı çalışmalarını önemsemiştim. Belediye Başkanları, görünmediğinden, hizmet sayılmadığından olsa gerek, yerin altına yatırım yapmaz, para harcamazlardı. Başkan Güngör bunu yaptı, benden de bir aferin aldı.

*

Atıyorum, misalen yarın yapılacak seçimde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışılan Başkan Güngör, çıtayı yükseltmişti. Dün eleştirenler, ‘memurdan belediye başkanı olmaz!’ diyenler, (ki bunlardan biri de bendim) bu algıyı kırdı, yıktı geçti.

Yeniden seçilmesi için şans verenlerin sayısı artıyordu gün geçtikçe.

Başarısının arkasında zamanı, mali yapıyı ve insan kaynaklarını iyi yönetmek yer alıyordu. Bunların yanı sıra samimiyet ve gayreti, şahıs değil ekip başarısını da eklediğimizde bugüne kadar geldiğimiz noktada Başkan hayli mesafe kat etmişti.

Şimdi sıra Kanlıdere Köprüsü ve Önsen köprüsünde.

Emeği geçenleri kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol