banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SİYASET YAPMANIN BEDELİNİ ÖDEDİM!
 özellikle iki televizyon kanalı, bir dergi, bir de gazete sahibi olduktan sonra,  bu gerçeği daha iyi anladığını, gözlemlediğini belirterek, bundan sonra medya mensupları ile hem mali, hem de beşeri ilişkileri güçlendireceklerinin altını çizerken, basın mensuplarının doğruları yazması gerektiğini hatırlattı, iktidar ve güç karşısında eğilip bükülen gazetecilerin tarihte iz bırakmadıklarını iddia etti. arkasından da merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte bazı hatıralarından kesitler aktardı, "Siyaset yapmanın bedelini ödemiş birisiyim!" şeklinde konuştu.



Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın CHP lideri Kılıçdaroğlu için yaptığı eleştirileri dikkate alacaklarını söyleyerek, “Levent Kırca eleştirdi diye ne Kemal Kılıçdaroğlu gocunabilir ne biz gocunuruz” dedi.

Özbolat, 25 Aralık salı günü,  partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı’nda düzenlediği kahpvaltılı bir basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maraş olaylarına değinen Özbolat, Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişme gösterdiği her dönemde ya bir felaketle ya da darbelerle karşılaştığını ifade etti. 12 Eylül darbesine giden en önemli kilometre taşlarından birisinin Maraş’ta döşendiğini vurgulayan Özbolat, burada ölen insan sayısının da resmi kayıtlardakinden fazla olduğunu ileri sürdü.


TÜRKİYE'DE HERŞEYİN ÜZERİ ÖRTÜLÜYOR!

Özbolat, basının da büyük ilgi gösterdiği toplantıda; “Özellikle Alexander Peck adlı CIA ajanının anılarından da okuyoruz ki, ne yazık ki Maraş’ta o bildiğimiz olayların olması için uzun bir gayret göstermiş. Onun içerisinde Türkiye derin devletinin de olduğunu hepimiz Ecevit’in ölmeden önce yaptığı açıklamalardan öğrendik. Ölü sayısı gerçekten spekülatif bir konu. Ölü sayısı gerçekten devletin ilan ettiğinin çok üzerinde. Bunu devlet vatandaşlarından niye gizliyor bilmiyorum ama depremde ölen insan sayısı da çok fazlaydı, ama devlet 17 bin deyip geçiştirmişti. İnsanların acısını bile paylaşmayan bir devleti ben adil bir devlet olarak, demokrat bir devlet olarak tanımam. Öyle bir şey de yok zaten. Türkiye’de her şeyin üzerini örten, bütün karanlık güçlerin içerisinde olan devlet görevlilerini de bu ülkenin vatansever insanı olarak görmüyorum. Her şeyi devlet adına yaptığını söyleyen, ama her fırsatta Türkiye’nin geriye gitmesine neden olan o karanlık güçlerin ortaya çıkartılması gerekiyor.” dedi.


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özbolat, sanatçı Levent Kırca’nın Kılıçdaroğlu için sarf ettiği sözlerin hatırlatılması üzerine, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dahil Türkiye’de siyaset yapan herkes eleştirilebilir” diye konuştu.

KIRCA'NIN SÖYLEDİKLERİNİ DİKKATE ALIRIZ

İftira niteliği taşımayan bütün eleştirilere saygı duyduklarını ifade eden Özbolat;  “Sayın Kılıçdaroğlu da eleştirilerden kaçınacak, gocunacak bir insan değil. Sayın Levent Kırca, Türkiye’nin saygın sanatçılarından birisi. Onun söylediği şeyleri de dikkate alırız. En azından ben dikkate alırım. Onun eleştirilerindeki haklılığı da bir tarafa koyarım ama bunlar Türkiye’nin gündemini çok etkilememeli, değiştirmemeli. Ben hem genel başkanımızın bu konuda makul bir düşünce içerisinde olduğunu biliyorum. Eleştirebilir. Levent Kırca eleştirdi diye ne Kemal Kılıçdaroğlu gocunabilir, ne biz gocunuruz. Belki Başbakan bu eleştirilere tahammül edemiyor ama biz ederiz.” ifadesini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR OLDUK AMA...

Toplantının son bölümünde, meclisten çıkan yasa ile Kahramanmaraşın büyükşehir statüsüne kavuşması ardından kaygılarını da dile getiren Özbolat, özellikle beldelerin kaldırılması ile ana kentlerin hizmeti taşaraya taşımakta sıkıntı çekeceklerini vurguladı.

Özbolat daha sonra, birkaç gün önce, sanatçı Levent kırca'nın Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine karşılık verdiği cevapta; "Bu eleştirniden, ne biz, ne de sayın genel başkanımız gocunmadı" diye cevap verdi.

Özbolat, yerel ve ulusal basının karşılaştığı sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen ve bazı teşkilat yöneticileri de katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol