Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

SANKON GENEL BAŞKANI   FERUDUN CEVAHİROĞLU, CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Sekreteri Av. Serkan  Karakoç, yapmış olduğu yazılı açıklamasıyla, Genel Başkanları Ferudun Cevahiroğlu’nun adaylık başvurusunu duyurdu. SANKON Genel Sekreteri Av. Serkan Karakoç; “Sayın Genel Başkanımız iş adamı Ferudun Cevahiroğlu, CHP’den memleketi Kahramanmaraş’tan  milletvekili aday adaylığı başvurusunu CHP Genel Merkezinden yapmıştır. Kahramanmaraş’a milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Genel Sekreter Av. Serkan Karakoç;, “Sayın Genel Başkanımız Ferudun Cevahiroğlu, 4 yıllık SANKON Genel Başkanlığı döneminde ülkemizin ekonomik gelişimine ve kalkınmasına katkılar sağlayan çalışmalar yapmış, Türkiye ile 160 Dünya Devleti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla, SANKON ve Dünya Devletleri Ankara Büyükelçilikleri işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti nin de destek ve katkılarıyla iş formu konferansları, ekonomik işbirliği toplantıları ve ticari işbirliği anlaşmaları yaparak, ülkemizin ekonomik, ticari, ithalat ve ihracatına büyük katkılar sağlamıştır dedi. Av. Serkan Karakoç, SANKON kuruluşu Ferudun Cevahiroğlu döneminde bütün Dünya Devletleri’nde faaliyet gösteren bir kuruluş olmuştur. SANKON kuruluşu olarak, Genel Başkanımız sayın Ferudun Cevahiroğlu’nun siyasi tercihine büyük saygı duyuyor, büyük bir memnuniyetle karşılıyor, en kuvvetli duygularımızla destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Av. Serkan Karakoç, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, bugün itibariyle kuruluştaki Genel Başkanlık görevinden, bütün yetkilerinden,  haklarından  ve tasarruflarından etik kurallar gereği vazgeçerek, istifa etmiştir. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağanüstü Genel Kurula kadar, Genel Başkan Vekillerimizden Av Özkan Atalay’ın yönetim kurulu kararıyla oybirliği ile Genel Başkanlık görevine seçildiğini açıkladı.                                                                                                                                         

FERUDUN CEVAHİROĞLU KİMDİR?

1979 yılında memleketi Kahramanmaraş’ın merkeze bağlı Kavlaklı Kasabası’nda tarımla uğraşan, pamuk, buğday, mısır, kırmızı biber yetiştiriciliği yapan, varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ferudun Cevahiroğlu, Kahramanmaraş Kavlaklı İlköğretim Okulu’ndan 1990-1991 Eğitim ve Öğretim yılında mezun olmuştur. Ortaokul ve Lise eğitimini Kahramanmaraş Anadolu İmam-Hatip Lisesinde 1998 yılında tamamlamıştır.

Ferudun Cevahiroğlu, 1998-1999 Eğitim ve Öğretim döneminde yüksek öğrenim hayatına başlamıştır. K.K.T.C.Üniversitelerin’ den Girne de bulunan  Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü PR. (İngilizce) bölümünde tahsil görmüştür ve bu Üniversite de Eğitimine devam etmektedir

Ferudun Cevahiroglu K.K.T.C Lefkoşa ‘ da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde tahsil görmüştür. Eğitimine bu üniversitede devam etmektedir. İngilizce ve Arapça yabancı dillerini bilmektedir.

Merkezi Lefkoşe de bulunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bütün Üniversitelerinde örgütlü olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ögrenci Birliği’nin 2003-2007 yılları arasında Genel Başkanlığını yapmıştır. Bu zaman zarfı içerisinde ve daha sonraki yıllarda K.K.T.C. Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş, K.K.T.C. 2. Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat , K.K.T.C 3. Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ile yakın çalışma içerisinde olmuştur.

2007 yılında Ankara’ya gelerek 14.06.2007 tarihinde Gençlik ve Spor Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilerek (26 yaşında) Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en genç Konfederasyon Genel Başkanı ünvanına sahip olmuştur Ferudun Cevahiroglu, Kuruluşun 5 dönem de yapılan Olağan Genel Kurulların da ,oyların tamamını alarak oybirliği ile genel başkanlığa seçilmiştir ve bu görevine halen devam etmektedir.

18.08.2019 tarihinde SANKON Kuruluşu’nun Olağanüstü Genel Kurulu’nda, oybirliği ile SANKON Genel Başkanlığı’na seçilmiştir. Ferudun Cevahiroğlu, SANKON Genel Başkanı sıfatıyla , Türkiye ile Dünya Devletleri arasında, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin destek ve katkılarıyla, Dünya Devletleri Ankara Büyükelçilikleri işbirliği ile, 3 yıllık Genel Başkanlığı döneminde Ankara’da Büyükelçilikleri bulunan, toplamda Türkiye Cumhuriyeti ile 160 Dünya Devleti arasında, İş Forumu Konferansları, Ekonomik İşbirliği Toplantıları yaparak, hükümetlerin bilgisi dahilinde, Uluslararası Ekonomik ve Ticari İşbirliği Protokolleri, Anlaşmaları imzalamıştır.

SANKON kuruluşu Ferudun Cevahiroğlu’ nun Genel Başkanlığı döneminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 ilinde ve Birleşmiş Milletler’e üye 193 Dünya Devleti’nin başkentinde temsilcilikler açarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Ferudun Cevahiroğlu bekardır.

FERUDUN CEVAHİROĞLU ŞİRKETLERİ:

  1. Ortadoğu Prestij A.Ş. Şirketler Topluluğu Ankara Ticaret Odasına Kayıtlı Genel Merkezi Ankara olup bütün Ortadoğu coğrafyasında faaliyet göstermektedir Aynı zamanda Arap Ülkeleri, Afrika Ülkeleri, Avrasya Ülkeleri, Asya Ülkelerine ihracat yapmaktadır. Ferudun Cevahiroğlu Yönetim Kurulu Başkanıdır.
  2. Ferudun Cevahiroğlu’nun yurtdışında değişik sektörlerde (finans, inşaat, enerji, teknoloji, sağlık) faaliyet gösteren küresel ölçekli çok uluslu şirketlerde ortaklıkları vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol