Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

CUMHURİYETTEN NİYE  KORKARLAR Kİ?

 Beş yıl önce, cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kimi maddeleri veto edilen Petrol Yasası, önemli değişiklikler yapılarak AKP tarafından yeniden çıkarılmak isteniyor.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Enerji Komisyonu Üyesi olan Durdu Özbolat, uzun süredir tartışılan tasarıyla ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: “AKP,  son yıllarda hedefini ‘Cumhuriyet’i tasfiye’ olarak belirlemiş ve Cumhuriyet’i belgelerden ve beyinlerden silmek için sistemli bir çalışma başlatmıştır. Cumhuriyet ifadesini silerek cumhuriyet fikriyatını yok edeceğini düşünmektedir. AKP’nin aldığı bu tutum, sadece siyasal düzlemde değil, toplumsal ve hukuksal düzlemlerde de bir hesaplaşma biçiminde kendini göstermektedir.

Cumhuriyet’i ideolojik olarak hedef tahtasına yerleştirmekle yetinmedi, devlet kurumlarının ve bankaların adından dahi “Cumhuriyet” kelimesini silerek, gerçek amacını açıkça ortaya koymuş oldu.

Bunun son örneğini, Türk Petrol Kanunu Tasarısında da görüyoruz. Petrol tekellerinin ve yabancı sermayenin çıkarlarını gözeten yeni tasarıda, önemli bir ayrıntı gözlerden kaçıyor.

6326 Sayılı Petrol Kanunu’nun 2. Maddesinde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti petrol kaynaklarının” ibaresi “ülke petrol kaynaklarının” şeklinde değiştirilmek isteniyor. Ülke gibi kutsal bir kavramın arkasına saklanılarak, Cumhuriyet siliniyor. Cumhuriyet’ten bu kadar korkulmasının nedenini biz biliyoruz.

Cumhuriyet; gericiliğin, teslimiyetin ve ayrımcılığın karşıtıdır. Halk iradesinin egemenliğidir. Gerçekten demokratik, sosyal bir hukuk devletini reddedenler cumhuriyetten korkarlar.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol