banner1483

Dediğini de yaptı. Hatırlayın yakın zamanda, ki 5-6 ay önce Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olduğunda, tüm güreşsever camiası büyük sevinç yumağı oluşturmuştu. Sabırla, hasretle beklenen sevgili gibi, güreş camiası sanki dünya, Avrupa şampiyonu,  olimpiyat ikincisi (Atina’da) Şeref Eroğlu’nu beklemişti.

Özgüveni olan bir sporcu, yeteneği kadar tecrübesini de konuşturan, bunu da Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olduğunda, seçildiğinde hissettireceğini söylemişti.

Sözünü tuttu.

*

Daha görevinin ilk aylarında, önce bir şampiyona verdi memleketine. Çünkü seçilmesinde en büyük desteği vermişti Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör. Seçildiğinde de ziyaretinde bulunmuş, başarı dileklerini iletmişti.

Vefa bir kere daha devreye girmiş, kendini göstermişti.

‘Başarılarımızı tarih yazacak, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!’ demişti.

Dediği çıktı, sözlerinin arkasında durdu, öldü, bitti denilen, önceki Federasyon Başkanı döneminde neredeyse tarihe karışan güreş, küllerinden yeniden doğmuştu Şeref Eroğlu ile.

Güreş Federasyonunu yaklaşık 30 milyon gibi bir borçla devralan şampiyonlar şampiyonu, madalyalı şehrini madalyalı güreşçisi, şehrimizin ve Türk güreşinin yüz akı Şeref Eroğlu, son olarak Budapeşte’de yapılan şampiyonadan 7 madalya ile dönünce, farkı bir kere daha fark edilmişti dediği gibi.

Evet, önceki yönetimden hem idari, hem kadro, hem mali açıdan enkaz  devralmıştı.

Ama şampiyonlar şampiyonu çöpleri halının altına süpürmekten ziyade, köklü bir değişikliğe gitti. Hem idari, hem yapısal,  hem de mali anlamda, kuruma yeniden itibar ve özgüven sağladı.

Yeniden kurumsal kimlik oluşturmuştu. Unutulan Federasyon yeniden sadece spor camiasının değil, tüm kesimlerin, yani herkesin ilgi merkezi olup çıkmıştı.

*

Son Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki altın madalyalarla (Türkiye Güreş Milli Takımı 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazanmıştı. Bronz madalyanın iki tanesi de Kahramanmaraşlı milli güreşçilerimize ait idi) dönüşünü sağlayan şampiyona gösterdi ki, Türk güreşi sayın Şeref Eroğlu ile yeniden ayağa kalkacak, eski şaşalı, eski itibarlı dönemlerine yeniden dönecekti.

Büyükşehir Belediyesi haberi bize servis yapınca, birlikte ziyaretine gittiğimiz sevgili dostumuz Mustafa Arguz, haberin altına şu yorumu yazmıştı; “Güreş Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Şeref Eroğlu’nun gelmesi ile birlikte çıktıkları Avrupa Şampiyonasında muhteşem bir başarı elde ettiler. Başkanımızı tebrik ediyorum!”

*

Marifet iltifata tabi ise bu koltuğu ziyadesiyle hak eden, dolduran, Türk güreşini küllerinden yeniden doğuran kıymetli başkanımız sevgili Eroğlu’nu kutluyoruz.

Rabbim onu utandırmasın, bahtını ve yolunu açık etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol