Tanımaktan büyük onur ve gurur duyduğum, gönül adamı, kurduğu aile vakfı ile hayır ve hasenat konusunda toplumsal hayatın can damarı haline gelen Şekerli ailesine bir teşekkür borcu olmalı insanların.

Bu zamana kadar çok dernek, çok vakıf ile tanıştık. Haberlerini yaptık. Öyle dernekler oldu ki, bugün tabeladan ibaret. İsimleri bile kalmadı.

Öyle vakıflar çıktı ki ortaya, özellikle Ramazan aylarında ve Kurban Bayramı dönemlerinde, insanların dini ve milli duygularını sömürdüler, çıkarlarına alet ettiler, önce kendilerini yurdular, kalanı da vatandaşa ikram ettiler!

El kesesinden cömert davranıp, hayır sahibi oldular sözüm ona.

*

Sözüm meclisten dışarı. Eşref Şekerli ve kardeşleri, kurdukları aile vakfı ile kimseden tek kuruş istemedi, amiyane tabirle dilenmedi Türkçesi, kendi kazandı, hayrını kendisi dağıttı. Bağışta bulunmak isteyenleri kabul etseler de, Vakıf olarak üzerine fazlasını koyarak ihtiyaç sahiplerinin umudu oldular.

Garibanların can simidi, sığınacak limanları oldular.

Eşref Şekerli dostumuz, farklı bir insan. Bazılarına düşünceleri, eylem ve söylemleri farklı, aykırı gelse de O bir doğrucu Davud.

Ne sazını esirger, ne sözünü. İşinin başında, tarım, hayvancılık meselesinde şehirde ve ülkemizde söz sahibi iken, kurdukları aile vakıfı ile insanların yaşam kalitesini artırma adına toplumsal bir sosyal sorumluluğu üstlenmiş.

Başarılı buluyorum, bu aileye başarılar diliyorum.

Herhangi bir siyasi, tarikat ve cemaatle bağlantısı olmayan, partiler üstü tutum ve eylemleri ile halkın takdirini kazanan Vakıfın hikayesini, kuruluş amacını bir de kendi sayfalarından okuyalım:

*

“Kahramanmaraş depreminden üç ay önce kuruluşu için müracaat etmiştik. Depremden iki ay sonra vakfımızın kuruluşu onaylandı. O günden itibaren şehrimizdeki depremzede vatandaşlarımız ile özel olarak ilgileniyoruz.

Vakıf kurucuları; kardeşim Ahmet Şekerli, ben Eşref Şekerli ve diğer kardeşim Abdullah Şekerli olmak üzere üç kişiden oluşmaktadır. 

Bir aile vakfıdır.

Şehrimizde belki de kurulmuş tek aile vakfı olabilir, kayıtları araştırmadım. Herhangi bir cemaat, tarikat ve siyaset bağlantısı olmayan, tümüyle kendisine iyilik ve insanlığa adamış yaklaşımlar sergileyen özel bir vakıftır. Depremin olduğu günlerden bugüne kadar faaliyetlerimizi ara vermeden devam ettik. 

Özellikle hafız gençlerimizle ilgileniyoruz. 

Hem Kur’an-ı Kerim Kerim’i ezberleyen ve aynı zamanda akademik eğitimini devam ettiren öğrenciler özel özel ilgi alanımıza girmektedir. Başarılı, gayretli,  gelecek vadeden vatanını milletini ülkesini seven gençlere burs veriyoruz. 

Vakfımız sadece hafız öğrencilere burs vermektedir. 

Ayrıca Ramazan boyunca Doğukent Mahallesi’ndeki Kuyumcu Kent kavşağı yanındaki konteynır kentin hemen karşısında günde aşevi hizmeti vermeye devam etti.

Ayrıca günlük olarak 3000 ücretsiz ekmek dağıtımı yapmaktadır, bu uygulama sadece Ramazan’da değil yılın tüm aylarında devam etmektedir. 

Ekmek dağıtım noktası Divanlı Cami yanında günde 1300 kişilik.

Doğukent mahallesi konteynır kavşağında günlük 1500 ila 1800 adet ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirmektedir.

Bu hayır hizmetlerini yaparken hiç kimseden herhangi bir ücret istenmemiş olup, tümüyle hayır sahiplerinin katkıları ve vakıf kurucularının maddi desteği ile yapılmaktadır.

Ekmek dağıtım alışkanlığı depremde hayatını kaybeden babam Sadi Şekerli’nin çok uzun yıllardır uyguladığı bir Ramazan geleneği idi. Annem, babam ve yeğenim depremde rahmetli oldular. (Allah rahmet eylesin!)

Onların hatırasına ekmek dağıtım uygulamasını genişleterek devam ettiriyoruz.

Vakfımız çok yeni olmasına rağmen çok etkili bir şekilde depremzede vatandaşlarımızın gönlüne oturmuş durumda. Sadece Ramazan’da değil yılın tüm zamanlarında garibin, yetimin çaresiz ve kimsesizlerin umudu olmuştur

Genel olarak bağışçılarımız Türkiye genelinde faaliyet gösteren çiftçi ve hayvancılardan oluşmaktadır

Vakıf Başkanı Eşref Şekerli’nin çiftçi ve hayvancı dostlarının ağırlıkta olduğu bir bağışçı kitlesi bulunmaktadır.

Sosyal medya aracılığı ile yapılan hizmetler paylaşılmaktadır. Akabinde destek olmak isteyenler resmi olarak Şekerli Vakfı resmi IBAN numarası üzerinden bağışlarını yapabilmektedir.

Ramazan’ın başında 38 tonluk gıda maddesinden oluşan 2 tır’lık bir araç Gazze’de açlık ve yokluk ile imtihan veren kardeşlerimize gönderilmek üzere yola çıkarılmıştır.

Şekerli Vakfı’nın yurtdışı faaliyetleri geçtiğimiz yıl ve bu yıl artarak devam edecektir.

Şekerli vakfı şehrimize vakıf ve hayır hizmetleri anlamında yeni bir soluk yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.”

*

Bize daha fazla yazacak kelime, söz bırakmamış, anlatmışlar. Ne diyelim? Rabbim hayırlarını kabul ve makbul, tuttuklarını altın etsin, başarıları daim olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol