Bence ne korana virüs ne de başka salgın, en büyük felaketlerden biri de deprem.  Deprem öldürmez binalar öldürür tezi doğru ve yerinde bir söz. Aslında dile getirmek istediğim konu ülkemizin bir sorunu ve ivedilikle ele alınması gereken konudur. Yıllar önce AK Parti hükümeti döneminde Bayındırlık Ve İskan Bakanlını isim vermeden 7 şiddetinde bir depremde yüzde yetmişi yok olabilir dediği şehir %90 Maraş'ımızdır.

Hal böyleyken siyasiler bürokratlar başkanları milletvekilleri sivil toplum kuruluşları hala neyi bekliyorlar.

*

Bilmem şakaya gelecek bir konu değil, ivedilikle bu soruna el atılması lazım. Sayın milletvekilleri, başta büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör olmak üzere diğer ilçe belediye başkanları, sayın valim, lütfen bu konuyu es geçmeyelim acil ve ivedili bir komisyon oluşturup, çürük binaları tespit edip çözümlerin bir an önce uygulamaya geçirilmesini sağlayalım.

Bir Düzce depremini, bir Elazığ depremini, bir Van depremini daha hala hatırımızdan silmemişken, tarih sayfalarını üzücü olaylar diye yerini almıştır. Bizim şehrimizin adının da böyle bir felaketle anılmasını istemiyoruz.

Yıllardır şehrimizde tekke yıkılacak kentsel dönüşüm yapılacak dinleyip duruyor. Ben ömrümün yeteceğini tahmin etmiyorum. Bu sorunun çözüleceğine de. 

*

Kulağıma gelen güncel bir bilgi sit alanı olarak bildiğimiz Ulu Cami ve civarındaki bazı tarihi binaların istimlak edilip otopark yapılacağı. Allah aşkına bu kadar sorun varken nedir bu otopark sevdası.  Bunu yaparken de şehrimiz ile özdeşleşmiş yapıların anlamsızca yıkılmasını istenmesi. Sayın başkanıma önerim, madem otopark yapılmak isteniyor, Demokrasi Meydanı altına yapılabilir. Üzerine de meydan olarak kullanılabilir eski Emniyet Müdürlüğü'nün yeri gibi lütfen tarihi dokularımıza karışmayalım.

Kalın sağlıcakla!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol