Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİNDE YENİ GELİŞME VE UYGULAMALAR
 KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu işbirliği ile KSÜ SUAH Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sağlık Kurumları Yönetiminde Yeni Gelişme ve Uygulamalar” başlıklı panelin açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Soysal yaptı.

Konuşmasına başlarken öncelikle bu işbirliğini sağlayan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye ve üniversite yöneticilerine teşekkür eden Doç. Dr. Soysal, “Bu etkinliğin amacı, bölüm öğrencilerimize yönelik tecrübe paylaşımını sağlamaktır. Bölümümüz her geçen yıl sayısını arttırıyor, bizler de aynı ölçüde bu tür faaliyetleri arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Uygulamaya dayalı eğitimin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Abdullah Soysal, sağlık alanında yeni gelişme ve uygulamaları teorik eğitime ek olarak uygulama yoluyla da öğrencilere aktardıklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından panele geçilirken, moderatörlüğünü Doç. Dr. Abdullah Soysal’ın yaptığı panelde ilk sözü alan KSÜ SUAH Başmüdürü Halil Dilekoğlu öğrencilere hastane yönetimi hakkında bilgiler verdi. Her işletmede olduğu gibi hastane yönetiminde de profesyonelliğin önemli olduğunu vurgulayan Dilekoğlu, kısa sürede bütün dallarda kurumsallaşmayı tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Dilekoğlu, 116 bin metrekare kapalı alanı ve 1500’e yakın çalışanıyla Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin bölgenin lider hastanesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Dilekoğlu’nun sunumunun ardından diğer panelistler sunumlarını gerçekleştirdi. SUAH Hastane Müdürü - Kalite Direktörü Nevzat İnal “Sağlıkta Kalite Standartları”, Hastane İnsan Kaynakları Müdürü Sadullah Bal “Hastanelerde İnsan Kaynakları Uygulamaları”, Hastane Destek Hizmetleri Müdürü H. Hayrettin Tıraş “Hastanelerde Destek Hizmetleri”, Hastane Finans Hizmetleri Müdürü Kader Fırtına “Hastanelerde Finans Hizmetleri”, Hastane Mutemetlik Hizmetleri Müdürü Hasan Alıç “Hastanelerde Mutemetlik Hizmetleri” ve Hastane Tıbbi Hizmetler Müdürü Devlet Doğruer ise “Hastanelerde Tıbbi Hizmetler” konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi yönetici ve öğrencilerin katıldığı panel, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerince yöneltilen soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol