banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

YOL REZİL, SU KİRLİ…
 Bugüne kadar vazgeçtik yabancı turistlerden de, yerli turistlerin kente girişi yapamadıklarından yakındık. Oysa insanları bu kente çeken doğal güzelliklerimiz, zenginliklerimiz ve tarihi dokularımız varken, ne onları gün yüzüne çıkarabilme cesaretini ve aceleliğini gösterdik, ne de yerli turistleri şehirde ağırlayabilecek otopark kurabildik, sadece dondurma alıp çekip gitmelerini seyrettik.

Bu şehirde turizm il müdürlüğü var deniliyor, lakin birde Orkis Tesisleri sahibi Ali Rıza Kısakürek’e sorun bakalım, var mı, varsa ne iş yapmış, yapıyor?

Andırın yol ayrımından itibaren Döngele’ye kadar yol genişletme çalışmaları var. Lakin ağır aksak işliyor. Giderken kendi aramızda konuşurken, kimsenin buraya aracını vuramayacağı görüşü ağır bastı. Yılan gibi… Şayet Ilıca’ya rakip olacaksanız ki, bu şartlarda mümkün değil, önce yolu ıslah edeceksiniz.



SIR BARAJI ALLAH’A EMANET!

Baraj kenarında suları seyrederken, insanın içi sızlıyor, cızz ediyor. Mucuk dediğimiz sineklerden ne yemek yenebildi, ne de eşsiz güzellikteki doğayı ağız tadıyla seyredebildik.

Çünkü ihmal, vurdumduymazlık, doğaya saygısızlık, doğal yaşamı katletmek bize özgü bir davranış olunca, suyun rengi maviden siyaha dönüşmüş, sular sanayi atıkları ile kirlenmiş, zehire dönüşmüş, yaşam canlılığını yitirmiş. Rezalet, doğal yaşama ihanet arıyorsanız, çok uzaklara gitmeyin, Sır Barajı hemen burnunuzun dibinde…

Bir Allah’ın kulu çıkıp da ‘ne oluyor?’ dememiş.   

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol