Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU dizi BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR

Bu haber kez okundu.

ILICA, MAHŞER YERİ GİBİ

 Tatil, sağlık ve turizm beldesi Ilıca mahallesi, normalde nüfusu 2 binlerde seyrederken, sezon başladığında bu nüfus, bu rakam 40binlere ulaşıyor.

Ulaşınca da kiralık apart otel, pansiyon bulmak bir mucize. Bu nedenle biz bu sağlık mahallemize giderken, pansiyon ve apart otellerde yer olmadığı gerekçesiyle çok vatandaşımız yoldan geri dönmek zorunda kalmıştı.  

Mahallenin her yerinde, özellikle ana cadde içinde (Mehmet Sağlam Caddesi) çöp kutuları bulunmasına rağmen, bilinçsiz vatandaşların da yaptıklarını göz önüne koyduğumuzda, caddeler her saat başı temizlense de, yine de pislikten geçilmiyor.

Oysa temizlikçiler, çöp kamyonları mahallede vızır vızır iken, saniyesinde caddeler kirleniyor. 


ARAÇ PARK YERİ MUTLAKA GEREKLİ

Bu sezonda, özellikle bayram nedeni bir yanda, diğer taraftan hafta sonu için günübirlik Ilıca’yı düşünen vatandaşların yarattığı izdiham nedeniyle, araçları dahi park edecek yer yoktu. Sağa sola, tarlaların içine, caddelerin kenarına bilinçsizce park edilen araçlar nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar perişan olur, rezillik çekerken, bu mahalleye özellikle dışarıdan; Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Hatay’dan gelen misafirler, katlı otoparkın şart olduğunu söylediler.

Sezon nedeniyle, pansiyon ve apart otellerde yer bulmak mucize olsa da, ‘gelmişken kalmamak olmaz!’ diyen vatandaşlar, sokak aralarında, cadde üzerlerinde v ekendi aralarında konaklamayı,  gecelemeyi tercih ediyorlardı.

YENİ İŞYERLERİ, PANSİYONLAR AÇILIRKEN

Okulların tatil olmasıyla birlikte çevre illerden ve kent merkezinden gelen vatandaşların çokluğu sebebiyle,  işyerleri ve pansiyonlar yetersiz kalırken, her gün bu apart otellere, pansiyonlara bir yenisi ekleniyordu.

Buna rağmen, özellikle yaz sezonunda bu mahallede nefes almak bile zorlaşıyor.

Yukarıda da değindiğimiz gibi, rast gele park edilmiş araçlar hem ulaşımı, hem de mahalle içindeki aksiyonu rezilliğe dönüştürürken, yeni açılan apart oteller ve işyerleri de çözümün bir parçası olmaktan çıkıyordu. Ortaya çıkan görüntü kirliliği de cabası oluyordu.  

Anahtar Kelimeler:
ILICAMAHŞER YERİ GİBİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol