Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

BU BAŞARI HEPİMİZİN ESERİ
 “Başlangıçtaki söylemimiz Yeni Türkiye idi. Onikişubat için de Yeni Onikşubat diyerek yola çıktık. Yeni demek; yenileşme demektir. Onikişubat’ı model, modern bir ilçe haline getirmek hedefimiz” diyerek sözlerine başlayan, halkın gönlünde taht kuran, büyük küçük herkesin sevgilisi haline gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in makamındayız.

Öncelikle sıfırdan başlamış bir belediye olduğunu söylüyor bize. Kendisine ilkin; seçimden bu yana geçen 9 aylık sürede neler yaptığını özetlemesini istedik. Devam ediyor; “Önce sistemimizi kurmaya çalıştık. Süper hizmet diye bir hizmet birimi kurduk. Kimse benim evrakım nerede diye belediyede oda oda dolaşmayacak. Belki Türkiye’de ilk defa yapılan bir sistem. Beyaz Masa birimleri var belediyelerde onlar sadece istek ve şikâyet dilekçelerini alıyorlar. Bizdeki süper hizmet masası, işlemlerin tümünü çözecek bir sistem. Makine parkımız yoktu, makineler aldık. Personel yapımızı dizayn ettik. Her hafta eğitim yaptım. Her mevzuatta eğitim alındı. Çalışma arkadaşlarımızın performanslarını yükseltmiş olduk. Eksikleri hataları gördük ve düzelttik. İyi bir yapı oluşturduk Dikkat ederseniz, Onikişubat Belediyesinin kamuoyundaki imajı çok iyi. Çalışıyoruz da.  91 senede yapılamayan yolları 90 günde yaptık. 128 mahallemiz var ve tamamında yollarımızın ihalesini yaptık. Fiziki olarak gerçekleştirmemiz %80’in üzerinde” derken, kendinden emin, gülümseyerek anlatıyor bize.

22 MİLYON PARA KOYDUK ORTAYA

Herkes de biliyordu ki, özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarımızda yol diye bir şey yoktu. Söz Başkan Mahçiçek’in; “Tamamının yollarını yaptık. Çok önemli bir hizmet bu. Çocuklarımız çamura basamadan okula gidecek. Valimiz Çağırgan’a gittiğinde aradı, teşekkür etti. ‘Ben buralara jeeple zor çıkıyordum, her yer yapılmış, teşekkür ederim’ dedi. Bunların yanı sıra sosyal nitelikli çalışmalarımız oldu.  Ramazan boyunca halkımızla iftarımızı açtık. Eskiden insanlarımız çekinirdi, fakirlik olarak görürdü, çadırlarda iftar açmayı. Ama bunu aştık. Kucaklaştık. Stadyumda 5 bin kişi vardı iftarda” diyor,  devamında ise; sitelerimizde kahvaltı yaptık. Yeşilkent’te bir hanım kardeşimiz, ‘Başkanım biz 12 yıldır burada oturuyoruz, böyle bir araya gelmemiştik, Allah sizden razı olsun. Bizleri bir araya getirdiniz’ dedi. Komşuluk bu zaten. Hoş geldin bebek projesiyle, yeni doğan bebeklere içinde taşıma pusetinden tutun, iki takım elbise biberonuna kadar olan çantalar hediye ettik. Okul zamanı, kitaplar devletimizden, çantalar, defterler, belediyemizden dedik. Fakir ailelerimizin küçükte olsa bütçelerine katkıda bulunmuş olduk. 8.500 adet gıda paketi dağıttık. Baktığımız zaman, bu kısa dönemde gerçekten sıfırdan başlamış bir belediye olarak, çok yol kat ettik.” ifadesini kullandı. “Daha bunlar yaptıklarımızın çok az kısmı” diyerek hizmetlerin arkasının geleceğini yineledi, devamında ise; “İşçilerimizin bekleyeceği duraklar, hamallarımıza dinlenme yeri, orman dairesinin oraya, Pirireis’e küçük şelaleler yaptık. Dijital cihazlara mesajlar yazıyoruz. Uyarı mahiyetinde. Modern bir pazar yeri yaptık ve çoğaltacağız.” dedi.

BİZ AK PARTİLİ BELEDİYELERİZ

Soru sorduk, bazı takımlar vardır, mükemmel bir kadroya sahiptir, daha sahaya çıkmadan maça 1-0 önde başlarlar. Kamuoyu da bunu biliyor. Kamuoyundaki algıyı da hesaba katarak, bu çıta yükseltme, diğer başkanları rahatsız ediyor muydu? Başkan Mahçiçek bu soruya şu cevabı verdi;

“Birbirimizin arasında Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz. Biz her zaman diğer arkadaşlarımızla birlikte ortak çalışmaların içerisinde hep var oluruz. Yani bize derlerse ki beraber oluruz, her zaman yanlarındayız. Tabi ki önce kendi belediyemizden sorumluyuz. Yani kendi alanımızdan. 360 bin nüfusumuz var. Ve dağınık bir coğrafya. 30 il’den büyük bizim ilçemiz. Ve her yere ulaşmak için bütün gayretimizi gösteriyoruz. Bir başarı varsa, ki var Allah’a şükür, bu başarı sadece bizim değil. İl teşkilatımızın, büyükşehrimizin ve Onikişubat ilçe teşkilatımızın, belediye meclis üyelerimizin, çalışanlarımızın” diyor, bir problemin olmadığını yineliyor samimiyetle…

ENGELLİLER İÇİN NE YAPTI, YAPACAK?

Bu kez soruyu meslektaşım Neşe Yıldızhan sordu. Engelli vatandaşlarımız için ne yapmış, yapacaktı, bunun değerlendirmesini istedik, o da bize şunu söyledi:

“Engelli vatandaşlarımız için belediyemizin girişine asansör yaptırdık. Ve belediye meclisimizde engelli vatandaşlarımız için bir karar aldık. Toplantılarda huzur hakkını hiçbir arkadaşımız almayacağız. Onları toplayıp, engelle vatandaşlarımıza akülü araba alıp vereceğiz. Hem komisyon hem meclis toplantı hakları almayacağız” cevabı ardından, toplu konut projesinden söz etti, engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayırdıklarını kaydetti, bunun için giriş katlarını engelli vatandaşlarımıza ayırdıklarını ifade etti.

MUHTELİF YERLERE KONULAN SAATLER

Büyükşehir olduk ama Maraş küçük yer. Başkan Mahçiçek, geçmiş bürokratik, siyaset ve yerel yönetim tecrübesini konuşturunca, merkez yerel yönetimler arasında ayrışmalar olduğunu konuşurken insanlar, muhtelif yerlere konulan saatlerini kaldırılmasının istenip istenmediğinin cevabını almak istedik, buyurun; “Güzel şeyler yaptık, kimse bize öyle bir şey demedi. Neden desin ki?” cümlesinden sonra,  115 okulumuzda bütün sınıflarda Hacivat Karagöz oyunu oynattıklarını dile getirdi, çocukları bir an ders stresinden uzaklaştırdıklarını ve eski oyunlarımızı öğrettiklerini duyurdu; devamında ise; “Geçmişte oynadığımız oyunları hatırlatan parklar yapacağız. Çizgi oynama, halat, küsküç, deveme vs. Ve en önemlisi inşallah bir de yurt yapacağız”

ONİKİŞUBAT KONGRESİNDEKİ TEZAHÜRATLAR

Başkan Mahçiçek’e, ilçe kongresinde bir kısım gurubun kendisi ve Fatih Erkoç lehine yaptıkları tezahürat sonrası, salonda gerginliğin yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek istedik.

“Farklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aslında kongre Onikişubat ilçemizin kongresiydi. Neticede biz ev sahibiydik. Bize ve büyükşehrimiz de sevgi gösterisi normal.  Geçen hafta Ankara’ya gittim. Bir arsa ayarlayıp, gençlik merkezi kuracağız. Sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği. Fiziki alan sıkıntımız var. Tiyatro, ekibi, sanatsal etkinlikler yapmak istiyoruz” cevabını verdi, günün en önemli haberini duyurdu bize;  “Ve bir çocuk bandosu kurmak istiyorum.” Bunları anlatırken sürekli gülümsüyor.  

MAHİR ÜNAL-DURMUŞ KÜÇÜK OLAYI

Yazılarımızdan yola çıkarak AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal ile Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük arasında yaşandığı iddia edilen iç çekişmeden bilgisi olup olmadığını sorduğumuzda, bize; “Biz işimizi yapıyoruz. Mahir Bey’in böyle bir şeyin içerisinde olduğunu asla düşünmüyorum. Zarar verecek bir şey düşünmez. Mahir Bey nitelikli insan ve nitelikli insanların sayısı çoğalmalı. Özellikle de seçilmişler arasında. Kahramanmaraş’ımıza çalıştaylar kazandırdı.”

GÜLÜMSEYEN BAŞKAN VE İŞ TALEPLERİ

Röportajın sonuna geldik, gülümseyen yüzünü ihmal etmeyen Başkan Mahçiçek’e son soruları sorduk, bakın aşağıda hangi cevapları verdi;

“Ben yetim büyüdüm. Topal alinin torunuyum. Çok sıkıntı çektim. Ama Cenabı Hak bizi çok iyi yerlere getirdi. Pozitif olursak, her şey güzel olur. Etrafımızı da mutlu etmek gerek. Çalışırken kendimi çok dinç ve mutlu addediyorum. Hizmet heyecanı bizi mutlu ediyor”

İş için yoğun talep var: Ama mümkün değil.

Tabela aşamamıza rağmen iş için gelenler çok. Şu an 870 kişi çalışıyor. Alma imkanımız yok. Birde insanımızda şöyle bir algı var. Belediyeye gidersek yatarız. Böyle bir şey yok. Burası hizmet yeri.

Yeni hizmet binası meselesi; Yeni hizmet binası DSİ lojmanlarının olduğu yerde mutabakat yapıyoruz. İşlemler başbakanlıkta. İmza bekliyor. Onun yanında asfalt plenti kuracağız. Hazırlığını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl dağ-taş asfalt yapacağız.

Güzel bir kıyafet iyi bir tavsiye mektubudur.

Geçenlerde sanat müziği dinledik. Büyükşehir de. O gün dinlendim beğendim. Bizler de kuracağız. Sanat müziği, halk müziği. Giyinmeye gelince; eşim çok titiz. İyi kıyafet karşınızdakine değer verdiğinizi gösterir”

Bize zaman ayırdığı ve açık yüreklilikle sorularımızı cevaplandırdığı için sayın Hanefi Mahçiçek Başkana teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol