Manavın meyve sebze satması ne kadar doğalsa, belediyelerin hizmet yapması o kadar doğaldır.

Ne duruma düşürmüşler bu ülkenin gariban vatandaşlarını değil mi? Belediyeler sözde hizmet yapıyor diye şükür üstüne şükür ediyoruz. Bu nasıl bir sömürü sistemidir? Tabii ki belediyeler vatandaşa hizmet edecek! Vatandaşın kalkıp da belediyeye hizmet edecek hali yoktur. Bizler oy atarken gelip de otursunlar, makam işgal etsinler diye değil, hizmet etsinler diye oy kullanmaktayız. Ve bunun hiç bir teşekkür edilecek ve şükür edilecek bir tarafını görmüyoruz. Yapılan her ihale yandaşlara altın kâsede sunulmaktadır zaten. Onlarında bu ülke güzelleşsin diye böyle bir çaba içerisinde olduklarını düşünmüyorum. İktidar partisinin kuyruğundan giden çoğu iş adamı kendi cebini doldurmak ile meşgul. Bunların mideleri her türlü aymazlığa eyvallah edebilecek nitelikte donanımlıdır. Yeter ki dünyalıklarını çoğaltıp, makam ve mevki sahibi olsunlar.

*

Yahu biz geri zekâlı mıyız ki dünyalığımız için hükümetin önünde diz çökemiyoruz. Çünkü bizim inançlarımız ve yaşamış olduğumuz onurlu hayat(!) bunlara engeldir. Ömrümüzün sonuna kadar yolsuz kalsak da, Allah bunların Müslümanlık adı altında yapmış olduğu yolsuzlukları bizlere yapmayı nasip etmesin. Bizler ne zaman ki belediyelerin ve hükümetin vatandaşa hizmet etmek için orada olduğunun idrakine varırız, işte o zaman gerçek demokrasi yolunda küçük de olsa bir adım atmış oluruz.

Bu satırları yazmaktaki temel amacım, adaylık açıklaması yapan belediye başkan adaylarının kulaklarına küpe olsun diyedir. Seçildikleri takdirde önce cebim ve partim sonrasına bakarız diyecekseniz, hiç aday olmayın.

Siyaset sahnesine “Harun gibi gelip, Karun gibi gidecekseniz” tüyü bitmedik yetimin hakkına göz dikecekseniz bir daha düşünün diyorum. Çünkü mensubu olduğumuz Yüce İslam dini hak yiyenler için azap olduğunu müjdeliyor.

Benden âcizane hatırlatması, keyfiyet size ait.

*

Bugün nette gözüme bir şiir takıldı, şairi Mehmet Postallı beyefendiymiş. Sizlerle paylaşıyorum.

ALDANMA OĞUL!

Makam mevki elden çıkar .gider de,

İnsanlık ebedi. ölmez be oğul.

Elde ne var ne yok, hepsi biter de,

İyilik kumaşı solmaz be oğul !

 

Tek kişinin olsa dünya tapusu,

Er geç kapanacak kazanç kapısı,

Harap olur, şatoların yapısı,

Bu dünya kimseye kalmaz be oğul !

 

Mala tamah etmek var ise serde,

Gözüne çekilir siyah bir perde,

Cimrilik insanı düşürür derde,

Hasedin torbası dolmaz be oğul !