banner1482

Bir işe girdiniz, tanıdık, eşin dostun, “Kaç para maaş alacaksın, sigortan var mı, fazla çalışırsan mesai ödeyecekler mi, cumartesi ve pazarın tatil mi?” sorusunu soracaklar ilkin.

Ama kimsenin aklına, kimin yanında çalıştığın gelmeyecek. Ne yaptığını, yapacağını da…

Varsa yoksa maaş ve sigorta…

Çık dışarı!

*

Ne olduğunuz, nerede olduğunuz eğer önemliyse; önemli olan ‘başta olmak’ değil.

Adil olmaktır, dürüst olmaktır, tutarlı olmaktır, Ahlaklı olmaktır. Çalışma ve iş ahlakını özümsediyseniz şayet, aldığınız maaşı hak ettiğinize de inanıyorsanız, müşteriye karşı dürüst, işin gereği ve işyeri prensipleri dışında hareket etmiyorsanız, mesele yok.

Hırsız olmamaktır önemli olan.

Söz konusu ‘bilmek’se eğer; önemli olan her şeyi bilmek değil.

Kendini bilmektir...

Haddini bilmektir, hak ve hukuk bilmektir.

*

Gazetecisin örneğin, ya da bir sitede, gazetede köşe yazarlığı yapıyorsun. İnsanoğlu, diğer adıyla yazalım okur nasıl yazdığına bakmaz, (ister el yazısı, ister daktilo, istek bilgisayarla) ne yazdığına dikkat eder.

Ve notunu da ona göre verir. O yazı, senin karakterini ortaya koyar. Niyetini, memleket sevdanı, işine olan sadakatini, milli ve manevi değerlere olan inancını, sağlam duruşunu bir çırpıda çözer seni okuyan, takip eden.

Bileceksin; şehrini, değerlerini, inancını bileceksin. Ne yazdığını, okur üzerinde nasıl bir etki yarattığını, aile kavramının ne kadar önemli olduğunu, vatan, millet sevgisinin en yüce değer olduğunu…

Yazını ister daktilo ile yaz, ister bilgisayarla, ister beyaz kağıda el yazısı ile ama ne yazdığını bil önce.

Bilmiyorsan, idrakin yoksa, bilemiyorsan, idrak çukurunda boğulmayı daha yeğ tutuyorsan, sevdaları günübirlik yaşayıp, şıpsevdiliğe meylin varsa, boşuna nefes tüketme, boşuna kağıtta kalemi, niyetini bilgisayar tuşlarında yorma.   

Kendini bilenlere selam olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol