banner1482

Namaz, İslam’ın 5 şartından biri. Dinimiz, sağlığı yerinde olan herkese farz kılıyor. Namaz Allah için kılınır ve kuşkusuz sevabı büyüktür.

Birkaç gün önce, sosyal medyada gördüm bu başlığı, çorbada tuzumuz bulunsun diye birkaç cümle de ben söylemek istedim.

*

Namaz ruhumuzu, bedenimizi arındırır.

Bizleri kötü alışkanlıklardan uzak tutar.

Namaz bizlere doğru yolu göstermemize vesile kılar.

Göstermelik değil de, Allah için kılınan namazın şükrü de, sevabı da o kadar büyüktür ki, rekatının bir önemi de yok aslında, yeter ki iman hasıl olsun, yeter ki kalbimiz temiz olsun, yeter ki Allah katında kabul ve makbul görsün!

*

Ama önce kalbiniz temiz olacak!

Bakın, hemşehrimiz, mütefekkir merhum Nuri Pakdil bir eserinde; “İnsanın önce kalbi temiz olmalı. Ne emek, ne ekmek, önce kalbimiz bozuluyor çünkü!” demişti.

Bazı arkadaşlarımı, dostlarımı görüyorum, aslında itikat ve inanç sahibi insanlar, ama nedense onları namaz kılarken göremiyorum. Üzülüyorum. İnançlarından zerre kadar kuşku duymadığım büyüklerimin de, “Yahu zaman bulamıyorum!” gibi hiç de samimi olmayan mazeretlerine tebessüm etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Her şeye vakit buluyoruz. Sinemaya gidiyoruz, maça gidiyoruz, kahveye gidiyoruz, tatile gitmeye zaman buluyoruz, kitap-gazete okumaya da öyle ama mesele namaza gelince, ‘vakit bulamıyorum!’

Cep telefonları elimizden düşmüyor. İşimizle uğraşırken birçok boş vaktimiz olmuyor mu, oluyor elbet.

Cep telefonlarına, sosyal medyaya ayırdığımız zamanın 20’de birini namaza ayırsak, Rabbimin de hoşuna gider!

Kılmamak, vakit bulamıyorum, işim çok demek, geçerli sebep değilken, bunun imkan ile, zaman ile yer ve mekan ile alakasının olmadığını yüce dinimiz bize tebliğ etmiş.

İmkandan çok iman meselesi düşüncesinden hareket edersek, kazanan nefsimiz olacak.

*

Fuzuli, ipe sapa gelmez birçok nedenlerden ötürü zamanı israf ederken, boşa geçirirken, mesele namaza geldiğinde özetlenecek bahanelerin arkasına sığınmak, olsa olsa cehalet olur, kendini kandırmak olur!

Yazı içindeki fotoğraf karesinden alınacak çok ders, çok ibret varken hele hele…

Ezan bizleri namaza davet ettiğinde, ruhumuzdan arınmak için kılacağımız namazları Rabbim kabul ve makbul eylesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol