banner1483

Yola gideceksiniz, herhangi bir nedenle ertelemek elinizde. Bir işe koyulacaksınız, mücbir sebepler sizi ‘hele biraz dursun, bekleyelim’e götürür. Çünkü zamanın ne getirip ne götüreceğini kestiremediğiniz günler geçiriyor insanoğlu.

Bir şey alacaksınız, kendinize ya da evinize. Ekonomik veya ailevi sebepler bazı acil de olsa ihtiyaçların ertelenmesine neden olabiliyor. Zamanı durdurmak belki elinizde değil ama bakıyorsunuz arzu ettiğiniz hedef, ileriye yönelik beklentileriniz, sizi öyle bir yere taşımış ki, farkında bile olamıyorsunuz.

Ertelenmiş duygular, zamana bırakılmış beklentiler, günü geldiğinde kendiliğinden harekete geçiyor zaten. Malum, yemek bile zamansız yenmiyor. 

*

Hayatta her şeyi ertelemek mümkün. Zamana bırakmak.

Şu bereket yağmurlarının yağdığı ama soğuk olmayan günlerde siyaseti erteleyemiyorsunuz işte. Bazı şeyler elinizde olmayabiliyor. Kendiliğinden gelişiyor. Lakin bir altyapı oluştu belki geçmişte.

Kişi rahat edebileceği, sohbetinden yararlanabileceği, ilgi göreceği yere gider ve kendini ona göre hazırlar. Aklının ve kafasının almadığı yerden, sohbetten, partiden keyif de almaz, lezzet de ve kendini gösterme fırsatı da bulamaz.

Bir yere, topluma gidiyorsunuz. Ee, siz de bilinen, tanınan birisiniz. Davetsiz gelseniz bile döşek istemeseniz dahi, ilgi beklemek hakkınız diye düşünürken, kariyeriniz, donanımınız, temiz siciliniz de ortada iken varlığınızın hissedilmemesinden rahatsız olur, ‘demek ki istenilen yerde değilim!’ der ve çeker gidersiniz.

Oysa siz sıradan biri değilsiniz! Oysa size tüm kapıları açacak, bağrına basacak, içeri buyur edecek kesimler, iradeler varken, bazı şeyler sizi güzergah değiştirmeye zorlar!

*

İşte bu duygularla sevgili Dr. Bahtiyar Murat Aras yıllarını verdiği Anavatan’dan sonra AK Parti’de siyaset yapmak istedi. Bir kısa yolculuktu bu.

Geçmişe dönüp baktığında özgüveni olan bir insan sayın Murat Aras. Ne siyasi, ne mesleki sabıkası olmayan, pırıl pırıl, üstelik de donanım derseniz maşallahı var, buna en üst düzey kariyerini de ekleyin, her yerde kabul görmesi beklenen siyasi kişilik iken, nedense AK Partide beklediğini, umduğunu bulamamış olmalı ki, kendini İYİ PARTİ kollarına teslim etti.

Aslında bu geçiş yeni değildi. Bir yılı aşkın zamandır İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener ile dirsek temasındaydı. Konuşmuşlardı. Zamanını bekledi geçiş için. İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel de biliyordu meseleyi. “Murat abimizin partimize gelmesi bize güç katar, şeref verir!” demişti. Kime meseleyi anlatsanız, sorsanız, aynı benzer cümleyi duyacaktınız çünkü.

O, gittiği yerden güç alan değil, kapıdan içeri girdiğindeki ortama güç ve heyecan veren bir isimdi, kişilikti.

*

Size uzun uzun Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras’ı anlatmayacağım. Kadı ki hakkında en çok köşe yazısı yazdığım dostumuz, kardeşimiz.

Kendisi de biliyor ki, beklenen, olması gereken yerdeydi. Zaten günlerdir, haftalardır, aylardır davet de edilmişti ama gitmek için zamanı bekliyordu.

Murat Aras gibi bir insana kimse yok diyemez!

Kimse kapıları yüzüne kapatamaz!

O’nu içeri almamak gibi bir yanlış içinde olamaz!

*

Uzun seneler merhum Turgut Özal’ın liderliğini yaptığı Anavatan’da siyaset yap, sonra AK Parti’de kendine yer ara, belediye başkan adayı, milletvekili aday adayı ol ama davet edilmedikçe, ilgi görmedikçe, içeri buyur edilmedikçe, kusura bakmayın kimse o kapıdan, o eşikten içeri adım atmaz!

Olursa o kapı, olmazsa başka kapı…

Tabi siyaset biraz da gönül işi olduğu kadar kısmet meselesi. Bir şeyi, bir yeri çok arzu edersiniz, nasip olmazsa, mümkün değilse, zorlama ile de olmuyor bu işler, zaman zaten size ihtiyacınız olan, yeri, adresi, güzergahı gösteriyor, bir de bakmışsınız ki hak ettiğiniz yerde, ilgi ve alaka görebileceğiniz partidesiniz.

Zaten insanlar da huzur bulabileceği, verimli olabileceği, ilgi görebileceği adresleri seçer.

*

Sayın Murat Aras, İYİ PARTİ’de beklediği ilgiyi görür mü, yeni kapılar açılır mı, yeni şanslar, fırsatlar verilir mi, bunu zaman gösterir.

Şimdi kalkıp da onun adına ahkâm kesmek doğru olmaz. Daha erken!

Zaman her şeyin ilacı. Bekleyip görmek lazım. Çünkü İYİ PARTİ çatısı altında siyaset sürdürmek, enerjisini, heyecanını bu partideki arkadaşları ile paylaşmak, nihayetinde kendi tercihi, kendi tasarrufu idi. Şimdi, yakın tarihte, ekibi ile kadrosu ile İYİ olabileceğine inandığı partiye geçecek törenle.

Dileriz hakkında hayırlısı olur! Hoş geldin sayın Başkanım.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol