Başkan Muhammed Aydoğar mesajında, Kahramanmaraş halkının verdiği bağımsızlık mücadelesinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirterek, “Kahramanmaraş’ımızın bağımsızlık mücadelesi iman, cesaret ve vatan sevgisiyle yazılmış şanlı bir destandır. 12 Şubat 1920’de, hiçbir güce boyun eğmeyen Maraş halkı, kendi imkânlarıyla verdiği onurlu direnişle istiklalin sembol şehirlerinden biri olmuştur” ifadelerini kullandı.
“BU MÜCADELE BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜÇLÜ GÖSTERGESİDİR”
Kurtuluş mücadelesinin, milletin inancı ve azminin en önemli göstergesi olduğuna dikkat çeken Aydoğar, bu tarihi zaferin yalnızca bir şehir için değil, tüm Türkiye için büyük anlam taşıdığını belirtti. Ecdadın canı pahasına emanet ettiği vatanın korunmasının ve milli-manevi değerlere sahip çıkılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
“ECDADIN EMANETİ GELECEĞE TAŞINMALIDIR”
Aydoğar, mesajında geçmişten alınan güçle geleceğe daha sağlam adımlar atılması gerektiğine işaret ederek, kurtuluş ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Kahramanmaraş’ın tarih boyunca sergilediği direniş ve dayanışma ruhunun bugün de toplumsal birlik için yol gösterici olduğunu ifade etti.





