banner1483

Sevgili Başkanım Dulkadiroğlu ve Baydemirli’nin altın siyasetçisi, işadamı Latif Öztürk’ü, hem sıkı ve samimi bir partili olması ötesinde, kişiliği ve cana yakınlığı ile severim. Babası merhum İbrahim Öztürk de öyleydi. Mütevazı, kalender, insancıl, barışçıl, paylaşımcı tutumu ile Bertiz yöresinde herkesin tanıdığı bir isim iken, şimdi babasından devraldığı bayrağı taşıyan, çıtayı yükselten Latif Öztürk, mesele samimiyet olunca; “Bazı insanlar size sadık değildir, size olan ihtiyaçlarına sadıktır. İhtiyaçları değiştiğinde sadakatleri de değişir!” demişti bir paylaşımında.

Hak verdim sonuna kadar.

İnsanları co6vid testinden, zekâ testinden önce samimiyet testine tabi tutmak gerekiyor günümüzde. Çünkü samimi insan bulabilmek çok güç. Hele şu çalkantılı,  kaypak, oynak siyasetin her alanda yer bulduğu ortamda…

Çoğunun samimiyeti, çoğunun sadakati çıkara dayalı. Daha ileri gidecek olursam, koltuğa, makama, paraya ve güç’e…

Güç kimde ise, kimin sesi daha çok çıkıyorsa, kimin daha çok ensesi kalınsa, iltifat da, itibarda, ‘sözde samimiyet’ de ‘sözde sadakat’ de ona…

Ama nereye ve ne zamana kadar!

Samimiyet dedik ya, bizimkisi içten gelen, yürekten geleni…

*

Resimde de görüyorsunuz, merdiven basamaklarını birer birer çıkıyor. Şairin dediği gibi, ‘ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden..’ Latif Başkan da bunu yapıyor zaten.

Zaten bilinen, tanınan bir sima idi. Hele hele siyaset sahnesinde yer almaya başlayınca, çıtayı yüksek tutunca, inandığı lideri ve davası uğruna fedakârca çalışınca, yerinde duramayan çocuklar gibi partisi adına özveriyle koşturunca, İl Başkanı Muharrem Çevik ve arkadaşları yanında, tüm ilçe teşkilatları ile barışık yaşayıp, partisini tanıtmak, misyonunu anlatmak adına o köy senin bu köy benim, şu mahalle senin, bu mahalle benim diyerek, hatta ilçe ilçe ziyaretlerini sürdürerek, insanları dinlemesi, onların dertlerine derman olmak için çırpınması, doğrusu takdire değer.

Bazı dingiller; “Yoksa bu yazıları Latif Başkan mı yazdırıyor?” diye lüzumsuz, gereksiz, gevşek, cıvık ve mesnetsiz laf sokuşturur, iddialarda bulunurlar.

Garibimin haberi bile yok ve olması için sebep de yok!

Cümle alem de bilir ki, kimse bana silah zoruyla da olsa az ı yazdıramaz.

Her zaman diyorum ya, içimden geldi.

*

GELECEK PARTİSİ Dulkadiroğlu İlçe Başkanı sıfatıyla, dikkat ediyorum, sanki yarın seçim varmış gibi kapı kapı dolaşıyor, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmıyor.

Çok aktif!

İnsanın, “Keşke her partide böyle aktif, can-ı yürekten çalışan bir ilçe başkanı olsa!” diyesi geliyor. Ondaki samimiyeti, sadakati görünce…

O kadar yani…

Daha önce de yazdım, gelecek ondan çok söz edecek. Yakın zamanda Gelecek’i O inşa edecek!

Anlardınız siz ne demek istediğimi…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol