Bir kimse bir kimsenin hakkını yer, malını çalar, hırsızlık yapar ise büyük vebali olan kul hakkını işlemiş olur. Kul hakkı pek çok sebebe bağlı olarak işlenebilir. Dolayısıyla bir kişinin istenmediği bir şey yapması, onu alay etmek, küçük düşürmek, başkasının yanında aşağılamak, rencide etmekte kul hakkına giriyor.

Yazıya devam etmeden bir itirafta bulunayım, AKDO Esentepe’den AKDO Saray’a geçince, bırakın yazı yazmayı, nefes almaya bile zaman bulamaz olunca, haklı olarak gazetemizin sahibi, ağabeyim Mehmet Fiskeci de sitem edip duruyor, ‘Yaz, daha sık yaz!’ diye.

Ah bir yazabilsem, zaman bulabilsem…

*

İnancımız, iş ahlakı gereği, işimizde, aşımızda kul hakkına riayet etmeye gayret ediyoruz. Satarken, tartarken kimsenin kimsede hakkı kalmasın diye çaba harcıyoruz.

Fazla söz, fazla kelime-cümle bile israfa girer, başkalarının hakkına tecavüz olarak yorumlanırken, bu meseleye dikkat eden, önem veren birisi olarak çalışanlarımıza, müşterilerimize geçmesin diye kul hakkına firma ve marka olarak riayet etmeyi şiar edindik.

*

Mesleği, etiketi, kariyeri ne olursa olsun, insanız nihayetinde ama kul hakkını gözetme konusunda hassas davranmamız gerektiğini biliyorum.

Kimsenin hakkı kimseye geçmesin!

Kimse kimseden kul hakkı geçti diye davacı olmasın!

Adil davrandığımız, patronlarımıza, çalışanlarımıza ve müşterilerimize adaletli davrandığımızda, kul hakkı meselesi de kendiliğinden çözüme kavuşmuş oluyor.

Biz AKDO olarak Hz. Ömer’in adaletini kendimize ilke edindik. Biz yöneticiler ve çalışanlarımız, müşterilerimize saygı konusunda hassas davranırken, adaleti ve kul hakkını da gözetmeyi prensip edindik.

*

Kul hakkının ihlali vebal getirir. Kimse de bu vebalin altında kalmak istemez.

O halde bize düşen, adaletten ayrılmadan, kul hakkı gözeterek, her ne ortamda ve zamanda olursa olsun, sevgi-saygı çerçevesinde hizmet verdiğimizde, ahlaklı topum, ahlaklı çalışan, müşteri ve hizmet kalitesini ön planda tutan bizler bile, her zaman haklı olduğunu düşündüğümüz müşteri de kapıyı mecburen aralayacaktır.

Allah hepimizi adaletten şaşırtmasın, kul hakkı yedirmesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol