banner1483

Sanki memlekette hıyar kıtlığı varmış gibi, nereden çıktı bu hıyar yetiştiriciliği merakı deseniz de, kararım net ve kesin!

Keleklerden bıktım, usandım. Lezzeti de yok, saman gibi. Paranın boşa gittiği yetmezmiş gibi, damak zevkiniz bozuluyor, lezzet durağını şaşırıyorsunuz!

Kabak gibi çıktığında da sinirlerim tavan yapar!

*

Şimdi nereden çıktı karpuz ya da hıyar.

Çünkü adamın biri ‘Karpuz alma, karpuz ek, yetiştir!’ diye akıl vermiş vatandaşlara. Sanki vatandaşın aklı kendine yetmiyormuş gibi, kendine saklasa daha iyi olur da, dilimle satılan ve alınan karpuz yerine, en iyisi hıyar yetiştirmek.

Karpuz desen tarlada ayrı pahalı, o kadar nakliye biniyor, markette ayrı pahalı, alacak gücün de yok, cesaretin de.

Hıyar dediniz!

Kaliteli hıyar olursa, cacık da lezzetli olur!

*

Partisinin bir önemi yok, kim önerdiyse bunu Türk halkına, adamın ismi Mehmet Yılmazer… Fiyatların düşmesi için, ucuzlaması için, vatandaşın yemesi için karpuz almak yerine ekmeyi tavsiye edince, kendisinin de karpuz ektiğini, yetiştirdiğini söylediğinde pazarda karşısına çıkan bir vatandaş ise; “Sen ne diyorsun yahu, biz karpuzu ancak dilimle alabiliyoruz, ancak ona gücümüz yetiyor!” cevabı karşısında ne diyeceğini bilememiş.

Bir vatandaş da sayfasından cevaben; “Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol. Herkesin tarlası, bahçesi imkanı var zaten. Bu kafayla işimiz zor!” yorumunu yapmış.

*

Yok, yok, karpuzla uğraşacak kadar ahmak değilim. Ama mesele hıyar olunca, ki kaliteli, cacığı lezzetli olacak, iştahı artıracak hıyarlara ihtiyacı varken memleketin, kim uğraşacak karpuzla.

O zaman da bana ‘hıyarağası’ diyecekler ama olsun. Karpuz ağasının bir getirisi, bir forsu yok, ama hıyarağası olmak, çeltik ağası, pamuk ağası olmak, köyün ağası olmak, karpuz kalitesi yanında lüks kalır.

Sahi, sormayı unuttum, Maraş’ta yeteri kadar hıyar var mı?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol