banner1482

Her sektörün kendine özgü kuralları, çalışma prensipleri ve etik işletme kuralları vardır. Çizilen bir güzergâh, bir rota vardır. Bu güzergah, bu rota üzerinden gidilir, ki buna iş hayatında ve toplumsal yaşamda kırmızı çizgi deniliyor, bu ilkeler kişileri, firmaları başarıya taşır mutlaka.

Çünkü hiç kimse, bir işe soyunduğunda zarar etmek için zaman harcamaz, para ayırmaz.

Hiç kimse geçmiş ve gelecek tecrübelerini kumar masasında kaybetmeyi göze almaz!

O sebeple diyorum ki…

*

Etik ilkeler evrenseldir ve her ülkede geçerliliği olan kurallardır.

Profesyonel davranış standartlarını, gelenek, alışkanlık, karakter, ahlak gibi kavramları içerir ve kısaca genel ahlak olarak tanımlanır.

Dürüstlük, doğruluk, yardımseverlik, adaletli olmak, sadakat, tarafsızlık, doğruluk, hırsızlık yapmamak, cana kıymamak, dedikodu etmemek, görevini en iyi şekilde yapmak gibi dünyanın her yerinde erdem sayılan ahlaki değerlerden oluşur. Tutum ve davranışların iyi ya da kötü yönden değerlendirilmesi olarak da kullanılır.

*

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı, nitelikli işadamı Abdulkadir Konukoğlu’nun gazetemiz ve internete sitemize sık sık haber olan açıklamalarında, en büyük zenginliğini dürüstlük olduğu vurgusunu çok okudum.

“İşin hilesi dürüstlüktür!” der sayın Konukoğlu.

Ancak günümüzde çamur at izi kalsın neredeyse kalıcı kural, mesleki ilke olarak anılmaya başlandı. Birisi çıkıyor, bir laf ediyor sağda solda, ya da sosyal medyada, maksat ve niyet de halis olmayınca, toplumun, kamuoyunun ve müşterilerinizin bakış açısı değişiyor, tercihleri farklılık gösteriyor.

Biz ilkelere, dürüstlüklere, kaliteye önem veren firma, yani AKDO olarak sayın Konukoğlu gibi işin hilesinin dürüstlük olduğu yolundan gidiyoruz.

Müşteri memnuniyeti bizim için ön planda.

Ürün ve hizmet kalitemiz vazgeçilmezimiz.

Bayilerimizin sayısını artırmak, şube adedini çoğaltmak, daha büyümek, memleket adına şehrimizi tanıtmak, ürün zenginliğimiz ile müşteri portföyümüzü artırmak hedeflerimiz arasında iken, firma olarak kırmızı çizgilerimizden asla vazgeçmeyi düşünmedik.

*

Bizim bir hastalığımız var, biri bir ekmek yiyorsa helalinden, birilerinin de gelip burnunun dibine dükkan açması, kamuoyunda ne kadar takdir görür, ne kadar algıya meyleder, onun yorumunu da siz okurlara bırakıyorum.

Serbest ticaret ve rekabette artık bunları kanıksadık da…

Kırmızı çizgileri sadece tebeşir ile yola çizilen çizgi olarak anlayan ve idrak edenlere inat, kim ne derse desin, inançla, kararlılıkla ve güvenle yolumuza devam ediyor, ilkelerimizden taviz vermiyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol