Günümüzde ve hayatta engelli olmanın zorlukları gerçekten engelli insanlar hayata bir futbol maçı düşünün maça 3 - 0 mağlup başlıyorlar engelli insanlar.  Rahat hareket edemedikleri için hayata uyum sağlamakta sokakta evde  devamlı birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyorlar, onlara  bakan  aileleri bu durumda  engelli insanlar çok yıpranıyor.

Daha eskiden engelli kardeşlerimizi aileleri dışarıya çıkarmaya bile cesaret edemezlerdi, şimdi bu olay kırılmaya başladı. Unutmayın ki engel insanın zihnindedir kalptedir mühürlüdür, onlara acıyarak değil, engelli insanlara onlarında bir birey olduğunu hatırlatarak topluma kazandırmalıyız!

*

Yanlarında olduğumuzu his ettirerek onlara destek olmalıyız bütün çevreyi kardeşlerimizin rahatını düşünerek ayarlamalıyız unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

Şu an kamuda engelli kadroları sonuna kadar doldurulması çok güzel olur,  hem de onları kazanmış olur, öz güvenlerini yerine getirmiş oluruz. Şu anda anneleri babaları eminim sağ olan bakıyordur eminim.

Ama anne baba vefat ederse hayat o zaman daha da zor bir hale gelecek, herkesin civarında arabasında bir engelli kardeşimiz bacımız var! Onlara yönelik projeler üretip bu yarayı durdurmak lazım inşallah.

*

Bu konuya temas ettim, elini taşın altına koyar tekerlekli sandalyesi olmadığı için evinin bahçesine hava almaya çıkamayan kardeşlerim, gelin dünyayı güzelleştirelim hiç bir şey yapamıyorsak, onlara sandalye alıp verelim, onları özgürlüğe kanat açtıralım, bir mazlumun duası dünyayı daha yaşanır hale getirir,  onları bu dünyanın kahrını değil güzelliklerini gösterelim herkese. Şimdiden kabul ve hayırlarınız için, hassasiyetiniz için, özveriniz için, engellilere gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkürler.

*

Bu yazı, Onur Güllüoğlu ve onun gibi birçok kalbi güzel kardeşlerimize atfedilmiştir.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol