Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

VERGİNİN YILDIZLARI
 Madoevi'ndeki kahvaltılı toplantıda, programın açılış konuşmasını yapan KASİAD Başkanı Ali Arpasatan; "Tarih boyunca bu topraklara hep hizmet ettiklerini, devletimize sadece resmiyetten değil, aynı zamanda gönülden bağlı olduklarını, en kutsal hizmetin insana ve onun kıymetli dünyasına hizmet olduğunu öğrendiklerini, bugünkü sanayici ve işadamları böyle bir tevhid-i tedrisattan geçtiğini ve aklımız da fikrimiz de alın teridir" dedi ve kendilerinden sonraki kuşaklarda aynı mektebin talebeleri olduğunu söyledi.

Başkan Ali Arpasatan, geçen yıl çıkarılan teşvik yasası, gündemde olan istihdamı teşvik yasası ve para politikalarında üretici ve ihracatçının yanında yer almasından dolayı teşekkür ederken, "Ülkemiz, istikrara kavuştu ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor 2008 krizinden sonra Avrupa Birliğinin özellikle tekstil ve hazır giyimde siparişlerini Türkiye’ye kaydırmasının sebebi lojistik yakınlığımız, küçük siparişler ve hızlı moda yapabilmemizdendir. Avrupa Birliğinde kriz bitince maliyet unsurlarından dolayı siparişlerin yeniden Uzakdoğuya kayacağı endişesini taşıyoruz.Bundan dolayı sanayimizin rekabetçi yapısını korumaya özen göstermeliyiz" diye konuştu.


Arpasatan son olarak; bazı tesbitlerini de aktardı, bunları sırasıyla; "İş gücümüzün niteliğini artırmalı, daha fazla üretmekten ziyade, daha nitelikli, daha yüksek katma değerli, ileri teknoloji ürünleri üretmeliyiz. Katma değeri artıracak şey; araştırma, geliştirme, markalaşma ve tasarımdır. Bu alanlara odaklanmalıyız.Şehrimizi bir üretim üssü olmak kadar, bir AR-GE, bir teknoloji üssü haline getirmeliyiz. Bundan sonra yapacağımız iş, üretim ve ihracatımızın içindeki yüksek teknoloji ürünlerin payını artırmak olmalıdır" şeklinde özetledi.


BAKAN ÇAĞLAYAN KONUŞUYOR

Arpasatan'dan sonra kürsüyi gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ilkin Rekabet Kurulu'nun 12 bankaya verdiği ceza hakkında yaptığı değerlendirmede, Rekabet Kurulunun doğru bir iş yaptığını dile getirdi, vatandaşı mağdur edeni de mutlaka cezalandırması gerekiğinden söz etti, sonra da gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Rekabet Kurulu'nun 12 bankaya verdiği 1 milyar 116 milyon TL'lik cezayla ilgili konuyla ilgili gerekçeli kararı beklediklerini söyledi. Rakamın çok yüksek görülebileceğini ancak bu cezanın boşuna kesilmediğini ifade eden Çağlayan, "Bankacılık sektörüyle ilgili dün Rekabet Kurulu'nun açıklamış olduğu karar çok yüksek bir rakam gibi gözükebilir. Gerekçeli kararı bekliyoruz, göreceğiz. Ama ortaya çıkan hususlar çok net. 1.1 milyar bir ceza öngörülmesinin sebebi çokluğundan değil, bankacılık sisteminin cirosunun fazla olmasından kaynaklanıyor. Çünkü kesilen ceza bankaların cirosu üzerinden kesilmiş olan bir rakamdır. Bu boşuna kesilmiş bir ceza değildir. Rekabet Kurumu'nda kimse bankalara karşı bir düşmanlık falan düşünmüyor. Rekabet Kurumu görevini yapıyor ve yapmak zorundadır. Bugün eğer bankacılık sisteminde belli bankalar bir araya gelerek vatandaşa verilecek olan kredi kartı faizini, vatandaşa vermiş olduğu kredi kartlarının ücretlerini ve kullandırmış olduğu faizleri bir araya gelerek ortak bir şekilde belirliyorsa, rekabeti ihlal ediyorsa hiç kimse kusura bakmasın gereken ceza ne olursa olsun verilmelidir. Bana göre Rekabet Kurumu doğru bir iş yapmıştır. Hatta son derece de insaflı davranmıştır. Vatandaşı mağdur edenin de mutlaka cezalandırılması gerekir."

VERGİYİ TABANA YAYMIŞ DEĞİLİZ

Vergiyi tabana yayamadıklarını anlatan Çağlayan,"Devletin vatandaşına hizmetini en kaliteli şekilde yapması, sağlık kurumlarında en iyi hizmeti sunması, eğitimde en iyi hizmeti alması, ulaşımda, iletişimde her alanda devletin vatandaşın ihtiyaç duymuş olduğu yatırımları yapmasının ana kaynağı vergidir. Bu anlamda vergi anayasal bir görev olmanın ötesinde önemli bir vatandaşlık sorumlu bir iştir. Bakın bugün Türkiye maalesef vergi konusunda itiraf ederek söylüyorum ki vergiyi tabana tam yaymış değiliz. Bugün Türkiye'de dolaylı ve dolaysız vergiler yer değiştirmiştir. Bugün Türkiye'de verginin tabana yayılmayışı ve vergide yapılan denetimlere rağmen kayıt dışılık konusunda istenilen noktaya gelinmemiş olmasının faturasını bugün dolaylı ve dolaysız vergilerin yer değiştirmesiyle görüyoruz." diye konuştu.

Vatandaşın enerji ve otomotivdeki yüksek vergiyi dile getirdiğini hatırlatan Çağlayan şunları söyledi; "Birçoğuna katılmamak mümkün değil. Çünkü bugün bir litre motorin ve bir litre benzin kullanan Türkiye'nin en zengini, orta hallisi veya bir şoför kardeşimiz bile bir litre mazot ve benzin aldığında aynı vergiyi ödüyor. Elbette ki Türkiye enerjiyi dünyadan ithal eden, 60 milyar dolar enerji ithalat yapan bir ülke olarak enerji fiyatlarını mümkün olduğu en az şekliyle vatandaşa yansıtmaya çalışıyoruz. Ancak verginin tabana yayılamayışının bir sonucu olarak vatandaş ifade ettiğim gibi aradaki gelir farklılığındaki dağılıma rağmen aynı vergiyi ödemek zorunda kalıyor. Bu konuda hükümet olarak son derece önemli çalışmalar yaptığımızı ifade etmek isterim. Şu anda Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme inşallah çok önemli kazanımlar getirecektir."

Konuşmaların ardından Kahramanmaraşlı vergi rekortmenlerine plaketleri Bakan Çağlayan tarafından verildi.

KATILIM VE İLGİ BÜYÜK OLUNCA!

Ödül törenine, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcıları ve ilçe Kaymakamları, AK Parti  Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sevde Bayazıt Kaçar, Yıldırım HYPERLINK "/yildirim-mehmet-ramazanoglu/"Mehmet Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Başsavcı Mustafa Küçük, Rektör Fatih Karaarslan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, il genel meclis üyeleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş önderleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve çokr sayıda vatandaş katıldı.

KURUMLAR VERGİSİ  REKORTMENLERİ 

1) Akedaş (Hanefi Öksüz), 2) Kipaş (Hanefi Öksüz), 3) Kipaş Çimento (H.İbrahim Gümüşer), 4) Erdem Tekstil (H.İbrahim Gümüşer), 5)Kipaş Denim (AhmetÖksüz), 6) Yaşar Dondurma (M.Sait Kanbur), 7)MEGAPARK HASTANESİ , 8) ÇMS Tekstil (A.Duran Balsuyu), 9) Modasan (İbrahim Azkara) ve 10) Marteks (M.Ali Balcı)

GELİR VERGİSİ  REKORTMENLERİ

1) Matesa (A.Galip Çalık), 2) Kipaş (Hanefi Öksüz), 3) Mado (Erdal Kanbur), 4) Mado (M.Sait Kanbur), 5) Mado (Atilla Kanbur), 6) Arsan (Alişan Arıkan),7)İsokar (Abdurahman Keçi) , 8) 4. Noter ( Dursun Cin), 9) Palmiye Tekstil (Elif Özkasnak) ve 10) Kipaş (H.İbrahim Gümüşer)









Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol