MUHASEBE HAFTASI KAPSAMINDA ANLAMLI ZİYARETLER
1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ziyaretlere KMSMMO Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Gündeş, Ali Avgın, Ahmet Cengiz ve Mustafa Adalı da katıldı.
Başkan Abdullah Kalın, Muhasebe Haftası kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında oda ve borsa başkanlarına bilgi verdi. Görüşmelerde mali müşavirlik ve muhasebe mesleğinin toplumsal ve ekonomik sistem içerisindeki kritik rolü üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ MESLEKİ SORUNLAR İSTİŞARE EDİLDİ
Ziyaretlerde özellikle deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren mali müşavirlerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Kamu mali yönetiminin sağlıklı işlemesi, işletmelerin mali yapılarının güçlendirilmesi ve ekonomik hayatın sürdürülebilirliği açısından mali müşavirlerin üstlendiği sorumluluğa dikkat çekildi.
BAŞKAN KALIN’DAN AÇIKLAMA
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan KMSMMO Başkanı Abdullah Kalın şu ifadeleri kullandı: “1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Mustafa Narlı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Mustafa Buluntu beyefendileri ziyaret ettik. Mali müşavirlik ve muhasebe mesleğinin toplumsal önemi hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Deprem bölgesi ilimizde mesleki sorunlarımıza ilişkin istişarelerde bulunduk. Nazik kabulleri, misafirperverlikleri ve ilgi alakaları için teşekkür eder, saygılarımızı sunarım.”
BULUNTU VE NARLI’DAN TEŞEKKÜR
Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, muhasebe mesleğinin iş dünyası ve ekonomik sistem açısından taşıdığı öneme vurgu yaptılar.
Muhasebe Haftası kapsamında gerçekleştirilen bu ziyaretlerin, kurumlar arası iş birliğini güçlendirmesi ve mesleki sorunların çözümüne katkı sağlaması bekleniyor.




