banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PATRİOT ÜSSÜNDE BAYRAK KRİZİ

Suriye'den gelecek olası füze tehdidine karşı Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Patriot'larda görevli Alman askerlerinin durumuyla ilgili ilginç bir rapor yayınlandı.

"TÜRK VE ALMAN ASKERLERİ ANLAŞAMIYOR"

Patriotların konuşlandırıldığı üste görevli Türk ve Alman askerleri arasında "birlikte çalışma sorunu" yaşandığı belirtilen raporda, Alman askerlere misafirperver davranılmadığı, duş ve tuvaletlerin kötü durumda olduğu bilgisi yer alıyor.

ALAY KOMUTANI: ALMAN BAYRAKLARINI KALDIRIN

Alman Savunma Bakanı'nın ziyareti alay komutanının "Tüm Alman bayraklarının kaldırılmasını" emrettiği, gerekçe olarak "üssün Türkiye toprağı olduğu"nu söylediği de raporda yer alan bilgiler arasında.

'KOŞULLAR İYİLEŞECEK' SÖZÜ

Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere,Patriot savunma sistemlerini kullanmak amacıyla NATO kapsamında Kahramanmaraş'takonuşlandırılan Alman askerlerinin görev yaptığı koşulların iyileştirileceğisözünü verdi. 

Maiziere, Königsbronn kentinde yaptığı açıklamada, bu kadar çok Alman

askerinin bir arada kalabileceğinin daha önceden düşünülmediği bir yerde

kaldıklarını belirtti.

 Alman ordusunun ilk önce kendisine verilen görevi yerine getirmeyi

düşündüğünü belirten Maiziere, şimdi diğer koşulların iyileştirileceğini

kaydetti.

 

Türkiye'nin Alman askerlerinin iyi koşullarda konaklaması yönünde büyük çabagösterdiğini ifade eden Maiziere, kısa bir zaman sonra askerlerin kalacağı yenikonaklama yerlerinin tamamlanacağını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol