banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR EKEN Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO OKULLARI’NDA ‘’BİLİM VE TEKNOLOJİ KIŞ ETKİNLİĞİ’’

Bilim ve Teknoloji Kış Etkinlikleri ’ne geniş katılım oldu.Öğrenciler sömestr tatilinin ilk beş gününde Robotik, Araştırma - Genetik,  Mekatronik ve Fizik Laboratuvarlarındadeneyimli öğretmenler eşliğinde deney yaptı ve ilgili oldukları alanlarda merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular.

Uygulanan program çerçevesinde öğrenciler, Araştırma ve Genetiklaboratuvarında basit ve eğlenceli aktivitelerle gerçek kromozonol DNA'nın neye benzediğini görerek DNA’yı keşfettiler. İnsanların kişisel özelliklerinin genlerinin bir yansıması olduğunu, genlerin boyutunu, PCR cihazının nasıl çalıştığını ve kanser genlerinin nasıl belirlendiğini öğrendiler. 

Öğrenciler Robotik laboratuvarında eğlenceli ve eğitici tasarım programları ile hayal ettikleri robotu nasıl yapacaklarını, bilgisayar kontrollü olan CNC makinelerinde tasarımını yapacakları robot veya mekatronik sistemde kullanacağı parçayı nasıl üretebileceğini gördüler.

Çeşitli yazılımlar ve tasarım araçları ile robot yapabileceklerine ikna olan öğrenciler, kendi istediği robot veya mekanizmayı tasarladıktan sonra hareket ettirmek için elektronik devre kartı tasarımını yaparak uygulamaya geçebileceklerini öğrendiler. Ayrıca robotta kullanılan motorlar hakkında bilgi sahibi olarak robotik yapay görme ve algılama sistemini öğrenme fırsatı buldular. Fizik laboratuvarında mekanik, elektrik ve optik deneyler yaptılar.

Etkinliklerin onları motive ettiğini ve güzel bir deneyim yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, laboratuvar ortamında yaptıkları çalışmaların eğlenceli ve zevkli olduğunu vurguladı ve bu tatil hediyesi için Özel Sanko Okulları’na teşekkür ettiler.

MERAK UYANDIRMAK-

Özel Sanko Liseler Müdürü İhsan İçbudak,Gaziantep’in en iyi öğrencilerinin bu imkanlardan yararlanması için düzenledikleri etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirtti.

Öğrencilere güvenli ve sağlıklı bir ortamda avantajlı fiziksel ve eğitsel olanaklarla eğlenceli, eğitici ve yaratıcı bir içerikte hazırladıkları programın verimli geçtiğini ifade eden İçbudak, “Gaziantep’in güzide öğrencilerini teknolojik donanımı ve Türkiye’de benzeri olmayan laboratuvarları ile az sayıda öğrenciye eğitim veren Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’nde ve Koleji’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduk” dedi.

İçbudak, öğrencilerde bilime ve teknolojiye dair farkındalık yaratıp merak uyandırmanın önemli olduğunu kaydetti.Öğrencilere, uygulanan beş günlük program sonunda katılım sertifikası verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol