banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KONUKOĞLU: ’TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE KARAR VERDİK’’
 A Haber kanalında Şelale Kadak'ın sunduğu‘’İş'te Hayat’’ programına katılan Konukoğlu, Türkiye’nin bölgesindeki olayları, ekonomik büyümeyi ve SANKO Holding’in yatırımlarını konuştu.



Kardeş ülke Suriye’de yaşanan olayların üzücü olduğunu, binlerce kişinin mülteci olarak ülkemize geldiğini belirten Konukoğlu, Türkiye ile Suriye arasındaki sıcak ilişkilerin son olaylardan etkilendiğini, Gaziantep’te özellikle küçük esnafa olumsuz yansıdığını söyledi.

Avrupa ülkelerinden, Suriye olaylarının sonlandırılması için duyarlılık çağrısında bulunan Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’İnşallah bu kan dökme biter, bir an önce sağduyular hakim olur, aralarında bir anlaşma yapılır. Aslında Avrupa bir araya gelip, el atsalar bu iş biter. Ama nedense Müslüman ülkesi olduğu zaman biraz daha geri duruyorlar. Bunu hissedebiliyorsunuz.’’
Gaziantep’in 5 milyar dolarlık ihracatının içinde Suriye’nin 80 milyon dolar payı bulunduğunu anlatan Konukoğlu,‘’Baktığınız zaman çok büyük zararımız yok, ama bizim önemsediğimiz ihracat kaybı değil orada kan dökülmesini önlemek, mümkün olduğu kadar insanların acısını dindirmek’’ dedi.

-’BAŞKA BİR ÜLKEDE TESİS KURMAK İÇİME SİNMEDİ’’-
‘’Arap Baharı’’ öncesinde Türk sanayicilerin Suriye, Mısır gibi ülkelerde yatırıma yöneldiğinin hatırlatılması üzerine Konukoğlu, şuna dikkat çekti:
‘’Biz de zaman zaman düşündük, ama orada yatırım yapma fikrine bir türlüısınamadık. Mısır’da da öyle oldu, oraları da çok etüt ettim. Sadece Halep, Mısır falan değil mesela Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan’da da var…Ama Türkiye’de bu kadar işsiz varken, buradaki sermayeyi oraya götürmek, başka bir ülkede tesis kurmak benim içime sinmedi. Kardeşlerimle oturduk karar verdik; biz Türkiye’de büyüyeceğiz dedik.”

TOBB’un Tekstil Meclisi olarak tekstilde antidamping vergileri konusunda yaptıkları etkin çalışmaların sonucunu aldıklarını bildiren Konukoğlu, antidamping yasası ile yüzde 20-30 vergi geldiğini, böylelikle Türkiye’de kapanan konfeksiyon fabrikalarının tekrar çalıştığına dikkati çekti. Konukoğlu, şöyle konuştu:
‘’Biz ne Pakistan’da ne Hindistan’da ne Uzakdoğu ülkelerindeki işçilere iş bulmak zorunda değiliz. Biz Türkiye’deki insanlara iş bulmak zorundayız. İthalatın Türkiye’ye zararıher zaman daha çok fazladır. Çünkü ithalata verdiğin para havuzdan su götürüyor. Biz havuzu doldurmaya bakacağız. Türkiye’deki işsiz sayısını azaltacağız. Şu anda mesela tekstilde ne nitelikli ne niteliksiz işçi bulamıyorsunuz. İthalata gelen vergilerden dolayı tekstilde 100-135 bin kişi işe girdi. Konfeksiyoncular diktirmek için atölye bulamıyor.’’
‘’ÇİN’E İHRACAT YAPIYORUZ’’-
Konukoğlu, ‘’2000’li yıllarda kendisinin Çin ve Hindistan’a ihracat yapacağız, tekstil sektörü paniğe kapılmasın’’sözlerinin hatırlatılması üzerine, haklı çıktığını vurguladı.
Konukoğlu, ‘’Ben bunu söylediğim zaman herkes garipsedi. Bunlar fazladan birer gömlek birer çamaşır giyse biz bunlara ulaştıramayacağız, dedim. Örneği Sanko olarak son 4 yıldır Çin’e hem iplik hem kumaş ihracatı yapıyoruz. Çünkü o bir furyaydı, o furya içinde ilk zamanlarda Çin’den bayağı ithalat yapıldı. Şu anda Türkiye’ye tekstil Çin’den gelmiyor. Çin’de üretilen kendine yetmiyor ki…Eskiden biz Çin’den pamuk ithalatı yapardık, şimdi Çin bütün dünyadan pamuk alıyor. Türkiye şu anda Çin’e çok ihracat yapıyor’’ diye konuştu.
Konukoğlu, Türk tekstilinin dünyada zirveye çıktığını, tasarımcılar ve konfeksiyoncuların harikalar yarattığını söyledi.
‘’TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ 2013’TE EN AZ YÜZDE 5 OLUR’’-
SANKO Holding’in amiral gemisinin tekstil olduğunu bildiren Abdulkadir Konukoğlu, 2013 yılında tekstile 150-200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, 1000-1500 civarında yeni istihdam sağlayacaklarını kaydetti.
Konukoğlu, ‘’Türkiye ekonomisinin büyüme hedefinin yüzde 3’lere gerilemesi ve ekonomiyi soğutma çabalarına’’ilişkin görüşlerini açıklarken, Türkiye’nin ortalaması böyle olmakla birlikte tekstil ve makine sektörünün çok büyüdüğünü söyledi.
Konukoğlu, ‘’Türkiye’nin 2013’te, her ne kadar seçimler yaklaşacaksa da büyümesini yüzde 5’in altında beklemiyorum. En az yüzde 5 olur. Eğer Avrupa canlanırsa Türkiye biraz daha hareketlenir.İhracattaki büyük artışlar devam ederse Türkiye’nin büyümesini tutamazsınız. Ekonomiyi ne kadar soğutursanız soğutun, ‘su akar yolunu bulur’ derler ya, ihracat olursa, pazar olursa ekonomi büyür’’ değerlendirmesine yer verdi.
-‘’HES’LERİ BİR RESSAM GİBİ YAPTIK, DÜNYA ÖRNEK GÖSTERİYOR’’-
Konukoğlu, SANKO Holding olarak Türkiye’nin büyüme ortalamasının üzerinde büyüdüklerini vurguladı.
Faaliyet gösterdikleri tekstil, enerji, sağlık ve eğitim sektörlerinde yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Konukoğlu,şunları anlattı:
‘’Enerjinin her dalıyla ilgileniyoruz ama bunların içinde en masumu rüzgar ve sudur. Havayı kirletmeden, daha kaliteli ve daha tabiata uygun enerji üretiyorsunuz. Bizim Karadeniz’deki HES’leri bir gidin, gezin. Biz aynen bir ressam gibi yaptık ve dağların içerisine gömdük. Bugün dünya örnek gösteriyor.’’
Gaziantep’te 611 yataklı hastaneleri olduğunu belirten Konukoğlu, ‘’İnşallah önümüzdeki yıl sağlık bilimleri alanında üniversiteyi kuruyoruz. Amacımız bütün Doğu ve Güneydoğu halkına hizmet etmek, para kazanmak değil’’ sözlerine yer verdi.
‘’YENMEYİ, YENİLMEYİ BANA GAZİANTEPSPOR ÖĞRETTİ’’-
Programcı Kadak’ın, Gaziantepspor’da başkanlık yaptığının ifade ederek, ‘’Bu size hayatta ilk defa yenmek kadar yenilmeyi de öğretti mi?’’ sözlerine karşılık Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Yenmeyi de yenilmeyi de öğretti bana. Yendiğiniz veya bir makamda olduğunuz zaman herkes sizin arkanızdan koşuyor. Ne zaman ki yeniliyorsunuz, etrafınıza bakıyorsunuz hiç kimse yok. Onun için ne oturduğunuz makam sandalyesine güveneceksiniz ne de bulunduğunuz ana güveneceksiniz. Mümkün olduğu kadar daha ihtiyatlı davranacaksınız, etrafınızdaki hakiki dostları iyi seçeceksiniz. O bakımdan yenmeyi, yenilmeyi bana Gaziantepspor öğretti. Bu da bana ticari hayatta her zaman için bazı şeylere dikkat etmeyi öğretti. Ben o zamanlar için çok büyük para kaybettim, borcun da altını çizdim çıktım…O zaman 12 milyon dolar civarında parayıçizdim, çıktım. Gaziantepspor benim kendi kanım, canım. Gaziantep benim her şeyim, ben parayı Gaziantep’ten kazandım. Bunu inkar edemem.’’

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol