Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ILICA YOLU İHALESİ YAPILMIŞ,  TIK YOK!
 Özellikle, sağlık turizmin merkezi sayılan Ilıca yolu gündeme gelince, sevgili kardeşimiz Mesut Tuğrul ihalesinin yapıldığını söyledi.




Bizler duymamıştık, öğrenmiş olduk.

Yolun medeniyet olduğunu, kalkınmanın, gelişmenin aynası olduğunu artık bilmeyen mi kaldı bu ülkede.

Konuşuruz, yazarı, söyleriz de, laftan öteye gitmez bizim işimiz.

Allah’a kalmış yani.

*

Ilıca yolunda iyileştirme olması, yapılması senelerdir gündemden düşmez. Çünkü, yaz aylarında nüfusu 40 binleri bulan şifa beldesi Ilıca’nın yolu önemli. İnsanlar yaz sezonunda akın akın buraya gelirken, yolu yol değil de, insanlar mecbur kalıyor.

İnsanlar mecbur diye, yolu bu kadar ihmal etmenin manası ne.

*

Gazeteciler, yol gündeme geldiğinde ilkin Ilıca yolunu hatırlarlar. Konu bulamazlarsa bile yol yoldur diyerek Ilıca yolunun iyileştirilmesine ilişkin kişisel düşüncelerini paylaşırlar okurları ile.

Evet, ihale yapılmış yaklaşık 5 ay önce. Yeni haberimiz olsa da sevindik. Sevindik de, aradan geçen onca zamana rağmen, bu sezon 4-5 kez bu sağlık beldemize gitmemize rağmen, yolda bir kepçe, kamyon, düzere rastlamadık.

Birkaç gün önce de Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir büromuza uğradığında sorduk, ihalenin yapıldığını söyledi söylemesine de, o da bugüne kadar hiçbir hareketin olmadığını itiraf etti.

Sonra laf döndü dolaştı, Ilıca kavşağı ile Andırın yol ayrımı arasındaki göçüğe geldi. Oysa o yoldan Allah bilir kimler geldi, kimler geçti.

Vali geçti mi, özel idare genel sekreteri geçti mi, milletvekilleri veya il başkanları geçti mi, bilinmez.

O göçüğü mutlaka görmüşlerdir, görmemeleri için bir sebep yok. Yolu kapatmış. Oysa yol yeni açıldı, duble yol sözüm ona. Zaten yapılan ayollar yol olmaktan çıkmış daha kullanılmadan, köstebek yuvasına dönmüş.

Basit işçilik, basit malzeme, ortaya çıkan kalitesizlik… Müteahhitlere verilen onlarca hak ediş, zarara uğrayan devlet hazinesi. Kontrolsüzlük, ya da baştan savma kontrol mekanizması devreye girince, takip de olmayınca, o yoldaki seyirler işkence olmaya devam ediyor.

İnsan dayanamıyor, veryansın ediyor, nereye gidiyorsa artık ucu…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol