Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

EŞ RIZASI KALKTI,  FAİZLER DÜŞTÜ!
 Başkan Ali Rıza Kekeç, yaptığı açıklamasında; “Hükümet geçtiğimiz yıl, aile bütünlüğünü koruma amaçlı getirdiği  düzenlemeyle, kredi kullanan kişilerin herhangi bir borç ilişkisine kefil olmaları gerektiğinde eşinin onay vermesini zorunlu tutuyordu. Yani eş imzası şart koşulmuştu.  Bu durum esnaf ve sanatkarımız için büyük sıkıntılar oluşturyordu. Hatta, bu uygulama ile aile içi huzursuzluklar yaşandığı haberlerini bile duyuyorduk.  Ensaf ve sanatkarımızdan bize gelen şikayet ve talepler doğrultusunda genel merkez ve bakanlıkla görüşmelerimiz neticesinde eş rızası uygulamasını bitirdik. Bundan sonraki uygulamada çıkan kanunla birlikte  esnaf ve sanatkarımız kredi kullanırken yada kefalet durumunda eş rızası aranmayacak” dedi.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Kredilerde limit ayırmı yapmaksızın yıllık faiz oranlarının  % 4’e düştüğü bilgisini veren Başkan Ali Rıza Kekeç, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “S.S. Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimizin kuruluş amaçları, esnaf ve sanatkara en ucuz krediyi vermek ve onların ticari hayatını kolaylaştırarak ekonomik anlamda büyütmektir.

Yine esnaf ve sanatkarımızı düşünerek en düşük faizli krediyi vermek için verdiğimiz mücadelemiz boşa çıkmadı.

Bundan önceki uygulamalarda 25 bin TL’ye kadar olan kredilerde % 6, 25 bin TL üzerindeki kredilerde ise %7,8 faiz oranı uygulanıyordu.

Gayretlerimiz sonucunda, bundan sonra esnaf ve sanatkarımızın kullanacağı kredilerde limit ayrımı yapmaksızın yıllık faiz oranı % 4 olarak, 4 yıllık ödeme tercihinde ise % 5  oranında faiz uygulanacak.

Bu uygulamayla birlikte esnafımızın rahat bir nefes alacağını düşünüyorum” dedi 

Başkan Ali Rıza Kekeç; “Esnaf ve sanatkarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifinden Kredi Kullanmak İçin Gereken Şartlar:

Vergi levahsı. 5 bin TL üzeri için yeterli olabilecek şekilde teminat (Araç rehini veya Gayrimenkul ipoteği) 2 tane şahıs kefaleti.

Kredi talebini takip eden hafta içerisinde kredisi onaylanan ortakların ödemesi yapılıyor ve plasman sıkıntısı yok.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol