banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

45 STK’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

23 Ocak Perşembe günü, Kervanhan’daki basın toplantısında konuşan Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Mehmet Emin Polat konuştu.

Polat, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İki ayı aşkın bir süredir ülkemizde yaşanan Hizmet Hareketi, camia diye isimlendirilen gönüllüler hareketine yıpratma, itibarsızlaştırma kampanyalarını üzülerek izliyoruz. Geçmiş dönemde toplumun bazı kesimleri ‘mürteci ve örümcek kafalılar’ vs. gibi ithamlarla yok edilmeye çalışıldı. Bu gün de gönüllüler hareketi aynı itibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konularak hiç akla gelmeyecek şekilde parelel devlet, çete, örgüt ve haşhaşi gibi bazı iftiralarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu iftiralar hiçbir bilgi, belge, hukuki temele dayanmamaktadır. Bu söylemler bu harekete gönül verenleri ne yazık ki çok incitmektedir.

Bir kısım ulusal medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve merkezden yönlendiriliyor intibaa vererek her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor.

Bir boşluktan doğan ve dar gelirli insanların çocuklarının önünü açan, eğitimde sosyal adaletin sağlanmasına ciddi katkılar sunan dershaneler, anayasanın teşebbüs hürriyeti, eğitim alma hürriyeti engellenmek isteniyor” dedi.


HİZMET HAREKETİ KEYFİ DENETİMİ VE TEHDİTLERLE BASKI ALTINDA

Toplumun büyük bir kesimi karşı olduğu halde bir oldu-bittiye getirilerek Anadolu insanının büyük emek ve dualarıyla açılan dershaneler kapatılmak istendiğine de dikkat çeken ELSİAD Başkanı Polat, konuşmasının devamında; “Hizmet hareketi ile ilgisi olduğu düşünülen işadamları keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kamu kurumları, bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekme konusunda ikna edilerek ilk defa bir banka devlet eliyle zor durumda bırakılmak isteniyor. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden yerlerinden oluyorlar. Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle yurt dışında açılan kendi kültürümüzü dünyaya taşıyan, milletler arasında barış köprüsü kuran, bulundukları her yerde ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren yurt dışındaki Türk okulları da bu süreçte yıpratılmak isteniyor.

Bu süreçte ülkemiz bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve kendisine hedef olarak koyduğu Avrupa Birliği normlarından hızla uzaklaştığı görülmektedir. Bu durum, küreselleşen ve sınırların kalktığı bir dünyada ülkemizi yalnızlaştırıyor görüntüsü vermektedir. Bütün bu gelişmeler tavanıyla-tabanıyla hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği beraberliği ve geleceği adına kaygılandırmaktadır.

Bir an önce toplumda oluşan gerginliğin ve ayrılığın bitirilmesi noktasında çalışılmasına ve uzlaşmacı bir tavır sergilenip, milletimizin yeniden sulh ve huzur iklimi oluşturulma gayreti içerisinde olunmasında fayda görüyoruz. Ayrıca Ülke yönetiminde erkler ayrımına dikkat edilerek, evrensel hukuk normları dikkate alınması, ülkemiz ve milletimiz açısından çok önem taşımaktadır. Bu mevzuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmede geç kalmamalıdır” diye konuştu ve STK olarak Türkiye’nin istikrarı ve kalkınması adına her türlü fedakârlığı yapmaya devam edeceklerini belirterek sözlerine nokta koydu.


HİZMET HAREKETİNİ BİR SİYASİ PARTİ İLE ÖZDEŞLEŞMEK YANLIŞ

Hizmet Hareketini özümsemiş arkadaşları-üyeleri içinde her partiye gönül vermiş insanların bulunduğunu da hatırlatan Polat, kendilerine atfedilen suçlamaları, ithamları kabul etmediklerinin altını çizdi, “Bizim devleti yıkmak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Bu devlet bizim. Sonra, sordunuz, cevap vereyim, bizim iktidara kafa tutmak gibi bir niyetimiz de olmadı, olamaz. Huzur ve barış istiyoruz. Kavgadan değil, huzurdan yanayız. STK’ları düşüncelerini rahatlıkla anlatabilmelidirler. Bugün burada bunu yapıyoruz” şeklinde cevap verdi.


SÖZ VAR KESE BAŞI, SÖZ VAR KESE SAVAŞI

Bu anlamlı cümle, vecizi söz de KALİDA Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda da Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Başkanı Mustafa Timurbanga’dan geldi. Basın toplantısı öncesi Samanyolu Televizyonuna da açıklamalarda bulunan, huzur ve barışa ihtiyaçları olduğunu söyleyen Timurbanga, dua makamında olmaları gerektiğini söyledi, insanları, toplumu sağduyuya davet etti.

Timurbanga, sorular karşısında, Hizmet Hareketi 50 yıldır var olduğunu belirterek, Hizmet Hareketine gönül veren insanların bu ülkeyi seven kimseler olduğuna dikkat çekti, ”Biz bir aileyiz. Kürdü, Türkü, lazı ve Çerkezi ile hem de büyük bir aile… Ülkeyi bölmek, huzuru bozmak isteyenler, parçalamak, entrikalarla bunu deniyorlar. Oysa bizim birbirimizi kucaklayıp, birbirimize sarılmamız lazım. Ülkemiz bu badireleri atlatacak, üstesinden gelebilecek güçtedir. Kaldı ki bu hareket, yani Hizmet Hareketi Selçuklu’dan beri gelen bir yapılanmadır. Şunu söyleyebilirim, 2 yıl sonra bu söylediklerimizden mahcup olabiliriz. Atalarımızın bir sözü var, ‘Söz var kese başı,  söz var kese savaşı’ biz huzuru istiyoruz. Gıybet ediliyor, ki çok günah. Bizler dua makamında olmalıyız. Bu nedenle sesimizi duyurmak istiyoruz ki, niyetimiz de bu zaten. ” dedi.


ŞİMDİ GÖNÜLLERİ KAZANMA ZAMANI

Tüm Kahramanmaraşlıları ve sivil toplum kuruluşlarını sağduyulu olmaya davet eden Timurbanga, şu ana gönülleri kazanma zamanı olduğunun altını çizdi, son olarak şunları söyledi; “Ülkemizde bir sıkıntı var, sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ama bunu aşmak, bu sorunları çözmek bizim işimiz olmalı. Biz istişareden yanayız. Bizler,  başbakanımızın yaptığı hizmetleri inkar edecek değiliz ki, nankörlük olur. Ama yeni bir kulvar açıldı, Türkiye enerji kaybediyor. Bunu meydan verilmemeli. Kaldı ki birileri de bundan zevk alıyor. İnsanlar birbirine suçlu gibi bakmasınlar, kimsi kemsiye töhmet altında bırakamasın! Saygı ve sevgi çizgisini aşacak ifadelerden hepimizin kaçınması lazım!”






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol