Çok zaman önceleri, bir kurumu, bir başkanı, bir mekânı eleştirmek isteyince, insanların dikkatini o yöne çevirmek gerektiğinde, niyet edince, ‘Falan yerde neler oluyor?’ başlıkları atılır, içi doldurulmadan kamuoyunun dikkatine sunulur, merak uyandırma bir tarafa, şimşekler ve dikkatler o yöne çevrilirdi.

Şayet basın mensubu bu yüksek perdeden duyurusundan sonra bir şeyler elde etti ise, ertesi günü yine kendi sorusunun cevabını kendi verir, ‘Çok güzel şeyler oluyor!’ şirinliğine soyunurdu.

Belli ki bir yerlerden ya nemalanmış, ya korkutulmuş, ya ‘kes sesini, bak sonra senin için iyi olmaz!’ tehditlerine maruz kalıp korktuğundan tırsmak zorunda kalmıştır.

Hadi itiraf ediyorum; bu şehirde gazetecilik yapmak zor. Kendi adıma yazıyorum, konuşuyorum, dört dörtlük gazetecilik yaptığımı iddia edemem… Ahbap çavuş ilişkisi, her an karşına çıkabilecek tanıdık birisi, ya da partili, olmadı hatırlı birinden gelen telefon, sizi gerçek niyetinizden, hevesinizden, doğruları yazma arzunuzdan alıkoyuyor. Başımıza gelmedi desem yalan söylemiş olurum. Çünkü Kahramanmaraş daha büyükşehir olamadı, hâlâ büyük bir köy.

O bakımdan…

İhtimaller her zaman vardır ve olmalıdır yani…

*

Bu minval üzere, biz de soruyoruz ‘Elbistan belediyesinde neler oluyor!’

Çok güzel şeylerin olmadığına dair haberler, duyumlar geliyor kulağımıza. Kral Camii’nin akıbeti bellisiz. Park mı olacak, otopark şeklinde mi çalışacak, yoksa cami olarak mı yaşamını sürdürecek belli değilken, bu işi üstlenen, aylardır araçlarını, imkanlarını seferber eden ve belli bir yere gelen, ancak hakkedişlerini alamadığı için iflas bayrağını çeken, yani konkordato ilan eden sevgili MHP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Suat Silahlı’nın mağduriyetini kimi karşılayacak, zararını kim giderecek. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Erkoç’un bilgisi dahilinde mesele. Ki başlatan oydu. Devam etseydi, bu sorun yaşanmayacaktı belli ki…

Konudan sayın Mahir Ünal’ın bilgisi var, Büyükşehir belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’ün haberi var, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz zaten haberin ve bilginin göbeğinde iken, olan Suat Silahlı’ya oldu, 1 milyon 200 bin lira alacağını alamayınca, zor duruma düştü. Benzer sorun merkezde bir belediyeden alacaklarını da alamayınca, benzer sorun ile karşı karşıya garibim. Herkes kenara çekildi, müteahhit sancılı, öfkeli ve neticede iflas…

*

Geçtim bunu. Aslına bakılırsa hoşsohbet, iyi niyetli ve gayretli birisi Başkan Mehmet Gürbüz. O gün, Kervanhan’da birkaç gazeteci arkadaşımla yemek yer, sohbet ederken değil sadece, 1,5 sene önceki bir Elbistan ziyaretimde gözlemlemiştim bunu. Yaptıklarını ve yapacaklarını da haberleştirmiş, köşe yazıma konu etmiştim.

Lakin, ancak… Vatandaş ile arasına mesafe koymuş sanki, halk bir türlü sevemedi. İcraatlarının tümüne kuşku ile bakılıyor. Çok uzak ara değil, birkaç ay önce, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi (Taylan Çetin) ile yaşadıkları daha unutulmadı. Tehditler, mahkeme kararları havada uçuştu bir anlamda.

Bir türlü tutmadı, vatandaşta karşılık bulmadı. Her toplantı yaka paça, kavga, gürültü, dedikodu, iddia ve suçlamalar. Bu böyle mi sürüp gidecek!

*

Gelelim zurnanın zırt dediği yere ve asıl meseleye…

Elbistan Belediyesi’nde geçen hafta toplanan meclis toplantısında kavga çıkmış ve canlı yayın kesilmişti. Yerel, belki de ulusal basın, kavga çıkmasına sebep olan denetim raporuna ulaşıyor. Denetim komisyonu tarafından meclis toplantısında sunulan raporda; Kurumun doğrudan temin ve ihalelerdeki usulsüzlükler hakkında çarpıcı detaylara yer verildiği görülüyor. BELLİ FİRMAYA İHALE VE DOĞRUDAN TEMİN VERİLMESİ komisyon raporunda, Belediyenin zarara uğratıldığı pek çok usulsüzlüğün yapıldığı açık bir şekilde yazılarak; ‘’Yapılan doğrudan temin, pazarlık ve açık ihale usullerinde belli firmalara yoğunlaşıldığının görüldüğü, bir nevi ayrıcalık yapıldığının tespit edildiğini, ihalelerde temel amacın rekabet ortamının sağlıklı olarak oluşturulmadığı ve ihalelerdeki yan teklif veren firmaların imzalarında farklılıklar olduğunu tespit ederek’’ ortaya çıkarılmış.

Bunların hak, hukuk, adalet, kul hakkı ve dürüstlük ilkesiyle yola çıkılmasına rağmen zuhur etmesi, çok yanlış. Bakın, ramazan ayına girdik. Allah tutuğununuz oruçları ve kıldığınız namazları (teravih dahil) kabul ve makbul eylesin!

Başkan Mehmet Gürbüz’ün bu meseleye dair söyleyecek bir sözü varsa, sayfamız kendisine açık!

Gönlümüz de…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol