banner1451
banner1461

Valla ne olsun, sen kazanırsan yiyen çok! Çok da Ekinözü’nden hiçbir haber  yok. İlçenin ve başkanının ne izi, ne yüzü misali, ne yerel medyada, ne sosyal medyada görünmeyince, insan ‘Acaba bizim Ekinözü diye bir ilçemiz, belediye başkanı diye bir Bilal Eker var mı?’ diye endişeyle sormadan yapamıyoruz.

Gazetelerimiz ve sitelerimiz için, ki metropol ilçelerimiz Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nu bir yere koyuyoruz, diğer tüm ilçelerden seyrek de olsa haberler gelirken, (En çok Elbistan)  başkanları ile ara ara da olsa konuşur, sohbet ederken, her ne hikmet ise Ekinözü’nden tık yok!

*

Bir kere, Ekinözü belediyesinin bir basın servisi var mı, yok mu ondan bile kuşkuluyuz! Yok ki ne haber, ne icar, ne gelen, ne giden! Olan bir kardeşimiz vardı, onu da çöpçü yaptı koltuğa oturur oturmaz!

Demek ki yok. Ve Ekinözü de bu yüzden dışarı kapalı, dışarı kapalı bir kutu. Başkana Eker ilçesinin tanıtımı için basının gücünü unutmuş olmalı ki, kimseyle görüştüğü de yok!

Ufuk yok, vizyon yok!

Kendi dar penceresinden bakan, ilçeyi yönettiğini zanneden belediyesini, aklını ve fikrini basına kapalı tutan bir zihniyet yönetiyor ilçeyi.

Bu bakımdan, ilçeye kim geliyor, neler yapılıyor, açıldı açılacak diye mevsimi beklenen sezon için neler hayata geçiriliyor, bunun için hangi adımlar atılıyor, sır.

 Sanki devlete sırrı. Gelsin çaylar, gitsin kahveler.

Oh ne ala memleket!

*

Şayet bu ilçeye Büyükşehir Belediyesince bir şeyler yapılıyorsa, ki yapıldığını biliyoruz, en azından haberleri oradan geliyor da haberden haberimiz oluyor, yoksa Ekinözü belediyesinden tek kelime, tek cümlelik haber düşmeyince e.mail’lerimize, ha çok da umursamadığımı belirtmek isterim, ancak bir belediyenin maaş almak, vatandaşla konuşmaktan başka bir işi olmaz mı şeklinde deli sorular dolaşıyor kafamızda.

Bir kere, başkanı Bilal Eker, basına karşı önyargılı. Allah var, önceki dönem belediye başkanı Nursi Çeleğen basın dostuydu, kapıları basına açıktı, yüreği de. Nedense Eker’de bunun zerresi yok!

Olmayınca da ilçeden kimsenin haberi yok!

*

Daha önce de zikrettim, merkezden ilçeye giden tek dolmuş seferi bile olmayınca, ulaşım meselesinde sıkıntı çeken insanların dertlerine bir deva olamadı Eker.

Nurhak bize en uzak ilçe. Ama merkezden günün belirli saatlerinde kalkan dolmuşları var. Bir de beğenmezler, CHP’li derler, en azından İlhami Bozan Başkan, icraatlarını, projelerini ve hizmetlerini sosyal medya yoluyla duyuruyor kamuoyuna. Üstelik de imkânları kıt olmasına, muhalefet olmasına karşılık, neler yaptığından haberimiz oluyor en azından.

Ekinözü’nde, Eker’de o da yok!

Sosyal medyayı da sevmiyor anlaşılan!

Acaba kendini seven var mı, insan merak etmeden duramıyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol