banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

OKULLARA FARKINDALIK SEMİNERLERİ BAŞLADI.

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD,  Ticaret Meslek ve Anadolu lisesi öğretmenleri ve öğrencilerine yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimi verdi.

Yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı. Öğrenciler yangın ve afetlerden korunma yöntemleri ilgili pratik bilgiler verildi.

Yaklaşık 1 saat süren sunum ve teorik anlatımlar sonrası, uygulamalı yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Belediye AKMOD arama kurtarma moral destek ekibi elemanları sedye ile, merdivenli itfaiye aracı ise okul binasının tepesinden asansörle yaralıları dışarı tahliye ettiler. Tatbiki olarak itfaiye erleri tarafından tavada yangın çıkarılarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Farkındalık eğitimine yoğun ilgi görüldüğü ve yaklaşık 600 öğrencinin katılımlarıyla gerçekleşti.

İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder; Her evde ve iş yerlerinde yangın söndürme tüpü bulundurulması yılda iki defa baca temizliğinin yapılması, küçük çocukların ateşle oynamamasına müsaade edilmemesi kışın rüzgarlı havalarda soba sönmeden uyunmaması ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılmaması cam şişe ve kırıklarının çevreye atılmaması v.b. yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmak temel amacımızdır dedi. Küçükönder, farkındalık eğitimlerinin yıl boyunca tüm okullarımızda ve mahallelerimizde ve kurum ve kuruluşlarda farkındalık uygulamalı eğitim ve tatbikat şeklinde aksatılmadan yürütüleceğini söyledi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol