Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Mehmet Akpınar, “Yeni Dulkadiroğlu Yeniden Refah ile yeni Dulkadiroğlu’na başlıyoruz. Dulkadiroğlu ilçesi yetim bırakılmamalıydı, kaderine terk edilmemeliydi.” derken salon alkıştan koptu gitti.

Geçen hafta sonu, siyasetin parlayan yıldızı Yeniden Refah Partisi, bir kez daha gövde gösterisine tanıklık ve ev sahipliği yaparken, büyükşehir için bir şey diyemem belki de bazı ilçelerde hayali iddialı olduğu gözlemleniyor.

Tabi büyükşehir için çıkaracakları adayı da beklemek lazım.

Şunun için, İl Başkanı sevgili Muhammed Aydoğar ve arkadaşları, bu meselede ince eleyip sık dokuyorlar. Haklılar da. Sırf aday çıkartmak için değil, önemli olan doğru adaylarla seçimi kazanmak, Milli Görüş belediyeciliğini şehre monte etmek.

Niyet halis!

*

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde siyasi partiler adaylarını yavaş yavaş açıklamaya başladı. Çalışmalarını yürüten Yeniden Refah Partisi, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olarak kentin sevilen simalarından biri olan Mehmet Akpınar’ı yaklaşık 2 ay önce açıklamıştı.

Ankara’ya çağırılan, ticaretin ve siyasetin temiz, düzgün yüzü Akpınar, Genel Başkan Erbakan ile bir ayaya geldi. İl Başkanı Muhammed Aydoğar ile birlikte yapılan ziyarette Genel Başkan Erbakan, Akpınar’ı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Adayı ilan etmişti.

Pazar günü de düzenlenen aday tanıtım toplantısında bir araya gelen parti kurmayları ve vatandaşlar, Akpınar’ın projelerini dinledi.

Dikkat ettik, sevgili Akpınar’ın performansı on numara beş yıldızdı. Alkışı da hak ediyordu.

Parti, özellikle Muhammed Aydoğar’ın il Başkanı olmasından sonra ciddi bir çıkış yakaladı. Partiye rağbet arttı, üye kayıtları sınır tanımadı, katılımlarla birlikte kendilerini ve misyonlarını doğru düzgün anlatınca, diğer partilerde de bir panik başladı aslında. İlk kez bir siyasi parti ile tanışanlar, iktidar  kanadından kopanlar YRP’ne koşuyordu.

Bu arada, senelerdir Gelecek Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanlığını yürüten işadamı, bölgenin etkili ismi, partiye güç katacağına inandığımız Latif Öztürk ve kalabalık bir gurup da partiye katılmış, o gün salon bu katılım töreni ile mahşer gününe dönüşmüştü.

Sevgili Öztürk o kadar heyecanlı idi ki, konuşmasını hem kısa kesti,  hem de kelimeler neredeyse boğazında düğümleniyordu. Normaldi tabi.

Yalnız, senelerin muhtarı, senelerin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca da konuşmakta zorlandı. O da sanıyorum ilk kez böyle mahşeri bir kalabalık  karşısına çıkıyordu. Konuşmakta, iki kelimeyi bir araya getirmekte çok zorlandı.

*

Başkan Aydoğar hedefi büyütüp, çıtayı yüksek tutunca, kısa sürede teşkilatlanma yanında ilçe belediye başkan aday tespitinde de önemli mesafeler kat edince, insanların umudu da aratmaya başladı.

Bunu sağlayan Aydoğar’dı. İnsanlar ona güveniyor, Milli Görüş belediyeciliği ile tanışmak için adeta can atıyorlardı. Bu meselede Akpınar da kayda değer isim olarak ortaya çıkıyor.

Aydoğar’ın şu tespitleri önemliydi; “Biz belediyelere masraf etmek için değil, vatandaşlarımıza hizmet etmek için geliyoruz!” dedi, uygun olmayan alan konusundaki düşüncelerini paylaştı, bu meselede yeterli bilgiye sahip olmayan kitleyi hem uyardı, hem de belediyeyi aldıklarında imarla ilgili tüm sorunları da çözeceklerine dair söz verdi.

Özetle Yeniden Refah Partisi gümbür gümbür geliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol