banner1483

Tamam da, dert veren Rabbim çaresini de veriyor. Allah çaresiz dertler vermesin! Benim derdim; Bağdat Müftüsü kesilmek değil, şahsım memleketi.

Hani halk şairi merhum Abdürrahim Karakoç yazmıştı ya ‘doktor’ şiirinde;

Benim derdim bambaşka bir dert,

Ağrıyan yerimi sorma boşuna

Yazdığın reçete değer mi zahmet

Kâğıtta kalemi yorma boşuna!

*

Ve biz de şairin dediği gibi, kâğıtta kalemi, bilgisayar klavyesinde tuşları yoruyoruz!

Merhum Süleyman Demirel demişti ya vakti zamanında, “Meseleleri mesele etmezseniz, mesele olmaktan çıkar, bir mesele kalmaz!”

Bizimkisi o hesap!

*

Büyük ümitlerle, büyük vaadlerle, büyük iddialarla o zamanın parası ile 25 milyon harcanmış, Türkoğlu Lojistik Merkezi, bugün işlevsiz, atıl vaziyette yatarken, sanayiciler de bu merkezi kullanmak yerine ürettiklerini ya Mersin limanına direk gönderiyorlar, ya da kendi araçları ile ürün-ihracat mallarını sevk ediyorlar. Türkoğlu Lojistik Merkezi’nin kullanılamaz hale gelmesi, ölü yatırım olarak doğması bundan!

Türkoğlu-Kömürler (Nurdağı) arası da sıcak asfalt olacaktı, o da unutulanlar kervanına katılınca, umutlar bahara kaldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı sayın Osman Okumuş’un bu merkezin hayata geçmesi için verdiği olağanüstü çabayı, sergilediği çırpınışı da inkar edecek değilim.

Ama boşmuş! Nafileymiş!

Oysa düne kadar bu merkezi isteyen ne kadar çoktu. Ne kadar üzerinde siyaset yapıldı, ne kadar çok üzerinde tepinildi, anlatamam.

Ama iş kullanamaya gelince, hıh, kimsenin umurunda değil.

Oysa, dünyanın parası harcandı. Üretim mallarının limanlara, satış noktalarına daha seri ve daha ucuz iletilmesi için kullanılmasında yarar var ki, bu meselede gerek en büyük mülki amir ve gerekse siyasi irade elini taşın altına koymalıdır.

O kadar paraya yazık! Ölü yatırım olsun diye harcanmadı o paralar.

*

Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi için duyduklarım içime sinmiyor. Kimden dinlesem umutsuz vaka gözüyle bakanların sayısı oldukça fazla.

Başkanı da çıkıp iki kelam etme derdinde değil. Sanki çok da umurunda değilmiş gibi, basın aracılığı ile millete bilgi vermekten kaçınıyor. Kaldı ki daha birçok basın mensubu arkadaşım Tomsuklu OSB Başkanının kim olduğunu bile bilmiyor. Hoş bilseler ne yazar, bilmeseler Gönül Yazar!

Duyumlarıma göre tekrar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını geçiriyormuş aklından.

Hatırlayın, daha önce de yazdım, bu şehirde sanayicilerin abisi olan sayın Hanefi Öksüz kimi isterse, kimi işaret ederse, kime el verirse, kime icazet verirse, Sanayi Odası Başkanı o olur.

Olursa Ekime, olmazsa… Başka bahara…  

*

Yine havaalanı… Sürekli mesele, sürekli gündem maddesi. Seneler sürdü, bu mesele hakkında fikir beyan etmeyen, siyaset yapmayan, yazı yazmayan, konuşmayan kalmazken, elde somut bir gelişme yok!

Ama mesele, mesele olmaya devam ediyor!

Gerçekten gına geldi. Ben yazmaktan yoruldum, siz okumaktan tiksindiniz de, yapacak bir şey yok.

Üstelik de üstüne vazife olmayanlara bile bu meselede ahkam kesmeye, sahiplenmeye başlardı. Sanayicisi, belediye başkanları, işadamları, STK’ları…

Elindeki ekmeği yemekten acizler bile bu meselede uzman kesildi başımıza!

*

Bir ILS cihazı tutturdular gidiyor. Ne cihazmış dinine yandığım! Sanki bulunmaz Bursa kumaşı, sanki başka şehirlerin havaalanlarında yokmuş gibi, sanki çok pahalı bir şeymiş gibi, her gün, Allah’ın her günü; ‘Aha takıldı, aha takılacak, yeri de belli oldu, Ulaştırma Bakanlığı taktı takacak. Yok hayır,  hayır! Hayırsever bir işadamı bu cihazı üstlendi, müjdeler olsun,  hamdolsun!’ günübirlik siyaseti, avuntusu, göz boyaması ve kandırmacasına milletin karnı doydu mu ve bunu yerse oruçları bozulur mu, bilem gayrı.

Ramazan ayında oruç tutanların bu mesele akıllarına geldiğinde, ağzından çıkanları kulakları duymadığı için, acaba oruçlarına halel gelir m?

Ben Müftü değilim, gidin ona sorun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol