banner1483

Her ne kadar üzerinden birkaç ay geçmiş olsa da, unutmuş değildim.  Ancak yeni zaman buldum demek ki. Geç kalmış sayılmam diye düşündüm, bu zarif hanımefendi için köşe yazısı yazmayı daha o gün kafama koymuştum.

Kısmet işte..

Hani asil azmaz derler ya, tanınmış işadamı, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) eski başkanlarından sayın Ahmet Kamil Şirikçi’nin muhterem eşi olduğunu kendisi ile tanışınca öğrendim.

İşadamı, beyefendi şahsiyet sayın Ahmet Kamil Şirikçi ile tanışıklığımız çok eskiye dayanır. Nesli tükenmiş beyefendilerden desem, abartmış mı olurum acaba!

*

AK Parti İl Başkanı, sevdiğim insan sayın Av. Fırat Görgel’in yardımcısı, insan haklarından sorumlu Meral Şirikçi ile tanışıklığımız sanıyorum 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde oldu.

Sorumlu olduğu alan ile sohbetimizi sürdürürken, ben her zamanki aykırılığımı sergilercesine,  “Meral hanım, bırakın insan haklarını da, kul hakkından söz edelim biraz!” dediğimi hatırlıyorum.

O da bu aykırı ve belki de hiç beklemediği, ummadığı çıkışıma hak verdi, onayladı. Ki gayet de mütevazı idi. Bana göre ülkemizin, insanoğlunun en önemli sorunu kul hakkı idi.

İnsanlar her şeyi yiyorlar ama kul hakkı konusunda insan hakları meselesinin gölgesinde kalıyorlardı.

*

Sayın Meral Şirikçi, il başkan yardımcımız zarif ve naif bir kişilik olarak çıktı karşıma. Daha önce tanışmamıştık ama o bizi tanıyordu.

Hele hele, sayın Ahmet Kamil Şirikçi gibi kariyeri zengin, kaliteli kişilik, başarılı işadamının eşi olmak ve bu soyadı taşımak büyük bir onurdu.

Hele hele, seneler önce yitirdiğimiz asil insan, baba adam, hayırsever kişilik Vehbi Şirikçi'nin gelini olmak ayrı bir gurur vesilesi olmalıydı.

Meral hanım Allah yalanı sevmez, bizde pozitif ilgi uyandırdı. Cümleleri, duruşu, anlatışı asaletine yakışır halde iken, o zenginlik içinde büyüdükçe küçülen asil insanların portresini çiziyordu o anda.

Marifet iltifata tabi derler. Evli, çocuklu biri kadının siyasete zaman ayırması, bunu da layıkı ile yerine getirmesi, doğrusu takdire şayandı.

Öyle ki, günümüzde artık kadınlar hem ticarette, hem de siyasette varlıklarını hissettirme yolunda emin adımlar atıyorlar. Seneler önce ‘kadının adı yok!’ diyen merhum kadın yazar Duygu Asena, şimdiki kadınları görse, özellikle Meral hanımı tanısa, onu anlatacak kelime bulamazdı diye düşünüyorum.

O kadar yoğun siyaset gündeminde eşine, evine zaman ayırabiliyorsa, siyaseti de seviyorsa, ki sevdiği her halinden, duruşundan belli, helal olsun demek kalıyor bize.

Değerli başkanım, sevgili kardeşim Ahmet Kamil Şirikçi çok şanslı. Mutluluklar ve başarılar diliyorum bu güzel aileye.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol