Aşağıda, valilik ve diğer kurumlara gönderilen yazılara bakılırsa, mecburmuş. Hem de 2004 yılında çıkan 5199 sayılı kanun gereği, Belediyeler bakımevi yapmak zorunda imiş.  

Bu yazıyı, bize Hayvan Hakları Federasyonu Kahramanmaraş Temsilcisi Çiğdem Şeker gönderince, belediyede çalışan biri olarak bu meseleye ait fikirlerimizi sizlerle paylaşalım istedik.

Bir kere şunu hatırlatmakta fayda görüyorum, belediye bunu aylar önce yaptı.

Kapıçam mevkiinde, sokak hayvanlarını barındıran bir yer kurdu. İnsanlara olduğu kadar, sahipsiz, sokak hayvanlarının da barınmaya ihtiyacı olduğunu düşünen ve bu bilinçle hareket edene belediye, bakımevini aylar önce hizmete soktuğunda,  acaba bu bayanlar neredeydi?

PAZARCIK’TA YOK İSE, NE YAPALIM!

Pazarcık belediyesi hayvan barınağının olmayışı sokak hayvanların tedavisi ve bakımı acısından sıkıntı yaratmakta imiş. Bu onların sorunu deyip işin içinden sıyrılma hakkımız var mı, tabi ki yok. Biz aracıyız, iletiyoruz.

Çiğdem hanım söylüyor bunu. Herhalde aynı mektubu Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara Bey’e de göndermiş olmalı ki, adeta ortalığı ayağa kaldırmış.

Ha, haklı mı, sonuna kadar.

İsterseniz hanımefendinin bize gelen e.mailinden bir bölüm aktaralım, sonra yoruma kaldığımız yerden devam ederiz.

VALİLİĞE GÖNDERDİKLERİ YAZI

“Buna istinaden belediye sınırları içinde bulunan köpekler haber linkinden de görüldüğü üzere başka bir ile gönderilmektedir. Pazarcık belediyesi üzerine düşen görevi yapmamış ve başka bir ilin bakımevine hayvanları göndermiştir.

Her belediyenin kendi bakımevi kurması hem ahlaki hem insani boyutta, hem de 5199 sayılı yasa gereği hasta, mağdur, trafik kazası geçirmiş, güçten düşmüş sokak hayvanlarına müdahale etmesi, hayatını kendi kendine idame ettirecek sağlıklı hayvanları da kısırlaştırarak rehabilite ettikten sonra alındığı ortama geri bırakması acısından zorunludur. Kısırlaştırma yapmadan popülasyonu dengelemek mümkün değildir. Kısırlaştırma için rehabilitasyon merkezine alınan hayvanların tekrar alındıkları yere bırakılması esastır. Pazarcık belediyesi ise başka bir ile göndererek yasayı tamamen ihlal etmektedir. Belediye üzerine düşeni yapmalı ve bir bakımevi kurup sınırları içinde bulunan hayvanları kendisi rehabilite etmelidir.

Bu bağlamda belediyelerinizin hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi yapmamasından dolayı inceleme yapılmasını ve bakımevinin kurulması hakkında gereğinin yapılmasını; 4982 ve 3071 sayılı bilgilendirme yasasına göre tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim”

VALİLİK BU YAZIYA NE CEVAP VERİR!

Tabi bunu kestirebilmek, bilebilmek mümkün değil. Bu  sayın valiliğin meselesi. Lakin bayana hak vermemek elde değil, insan kadar hayvanlara da önem vermek, onları da bir  canlı addederek, anne-baba sayarak, sevmeli, gerekli bakımlarını yaptırmalı, sahipsiz ve bakıma muhtaçları da koruma altına almalıyız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol