2024-04-29 08:54:36

Fırat Görgel’in açık olan gönül kapısı

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 29 Nisan 2024, 08:54

Şarkının asıl adı, ‘Pişman olur da bir gün dönersen bana geri’ devamında söyleniyor ‘Gönül kapım açıktır, çalmadan gir içeri’

Hüzzam makamındaki bu şarkının bestekârı İrfan Özbakır.

Tabi niyetimiz şarkı söylemek değil. Mesele şuradan açıldı, dün gazete ve sitelere düşen haberde, büyükşehir belediye başkanı Av. Fırat Görgel, halk buluşmaları adı altında, Salı ve Cumartesi günleri vatandaşları dinleyecek.

Makamında…

Randevu yok, minnet rica yok, araya birilerini koyma yok, ‘selamünaleyküm! Ben geldim başkanım!’ deyip gireceksin içeri.

Gireceksin, çünkü makam kapısı ardına kadar açık olduğu bir yana, ortak derdi, ortak sevdası Kahramanmaraş olan Fırat Görgel’in gönül kapısı daim açık. Şarkıdaki gibi tıpkı.

*

31 Mart mahalli seçimlerin sonuçlarını çok iyi okuyan bir büyükşehir belediye başkanı var. Meclis aritmetiğini, vatandaşın talep ve ihtiyaçlarını, şehrin öncelikli sorunlarını tespit yanında, bir de kadro, yani ekip çalışması yapmıştır diye düşünürken, zira 9 günlük bayram tatili yeni seçilen tüm belediye başkanlarına ilaç gibi geldi, toparlanma, yeni yapılanma imkânı sundu.

Dilerim seçilmiş tüm başkanlar bu fırsatı iyi kullanmışlardır.

*

Seçim sonuçları her ne kadar herkes için sürprizlerin yaşandığı bir zeminde yapılmış olsa da, başkan Fırat Görgel, yolda bulduğu arkadaşlarını yoldakilerle değiştirmez. Partinin mutfağından gelen isim olduğu için, şehri ve Maraş haritasını ezbere bilen birisi olduğu için, partinin çilesini ve zahmetini çekmiş, davayı özümsemiş, şehre hizmet etmeyi şiar edinmiş lideri olarak şehre ve seçmene olan borcunu kuruşu kuruşuna ödemek zorunda.

Bunun için var, vatandaş da ona güvenerek inanarak oy verdi.

*

Şimdi daha yeni. Şehre ve vatandaşa olan sorumluluğunu yerine getirmek noktasında, hayırlı olsun’a gelenleri, tebrik için kapısını çalanları Salı ve Cumartesi günleri makamında kabul edecek, çay-kahve sohbeti ile bir anlamda halk buluşmasının kapısını aralamış olacak.

Randevu almadan, kapıyı çalmadan girin dediyse, bunu alışkanlık haline getirip, olur olmaz yere ‘Başkanı göreceğim, anlatacaklarım var, şikayetlerim var, taleplerim var, ihtiyaçlarım var!’ dayatma ve ısrarı ile sık boğaz etmenin, kahvede sandalyeye yayılır gibi oturup, uzun laflarla oyalamanın, çalışmasına engel olmanın, zamanını heba etmenin de manası yok.

Ayağına taş değenin Başkan Fırat Görgel’in makamında ne işi var?

*

Bakın daha yapacak çok işi var kıymetli başkanımızın. Projeleri var hayata geçirecek, çünkü insanların beklentisi yüksek! Depremden çıkmışız, daha yıkılacak binalar var, rezerv alanı meselesi var, orta hasarlı binalar sorunu duruyor kapıda, eşiklikte.

Madem şehri yeniden ihya ve inşa edeceğiz, ki Allah’ın izni ile Fırat Başkan bu işin üstesinden gelecek, ki gelmek zorunda, genel sekreterini, özel kalem müdürünü, KASKİ Genel Müdürünü belirleyecek, bir yandan da vatandaşı dinleyecek.

Tebrikleri, hayırlı olsun dilek ve temennilerini kısa kesmeliyiz. Uzun uzadıya, kahvede oturur gibi geyik yapmanın başkanın çalışmasına mani ve zaman kaybı olacaktır.

Hepimizi ona destek olmalı, zaman tanımalıyız.

Allah yar ve yardımcısı olsun!

*

NOT; 1) Başkan Fırat Görgel’ín hayırlı olsuna ve başarı dilekleri için gelen çiçekleri, yeni evlerine kavuşan ailelere göndererek jest yapması, nezaketini ortaya koması doğrusu takdire şayandı.

2) Ailenin büyüğünü kaybeden Pazarcık Belediye Başkanı Av.Haydar İkizer’in acısını paylaşan Meclis Başkanvekilimiz Mehmet Beşen’den söz edeceğim. Acıyı paylaşmanın tarifi, partisi, milleti, ırkı rengi olmaz.

Bir sonraki yazımda… 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.