2022-10-19 08:17:47

Elbistan kuşatma altında(mı?)

Mehmet FİSKECİ

mfiskeci_kimlik@hotmail.com 19 Ekim 2022, 08:17

Birkaç gündür kafamı kurcalayan meseleydi. Yazsam mı yazmasam mı diye çok tereddüt geçirdim, baktım olmayacak, baktım belirsizlik siyasete yaramıyor, baktım meydan boş, baktım beklentiler çok farklı, ‘dur…’ dedim, ‘Bu meseleye ilişkin düşüncelerimi, intibalarımı, duyduklarımı ve iddiaları yazmam gerek!’

Gerçi yeni sansür yasası Resmi Gazete’de yayınlandı, yürürlüğe girdi ama olsun, nihayetinde Aksu Dinlenme Tesislerine giderim diye düşündüm, (siz de kurtulursunuz!) yazmaya karar verdim.

Kaderimse, alınyazımsa, fıtratımda varsa, çekerim!

Korktum mu, yoooo! Arkamda dağ gibi vekilim sayın Ahmet Özdemir var!

*

Hatırlayın daha yakın zamanda, AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yıldız, zehir zemberek açıklamalar ve suçlamalarda partideki görevinden istifa etmiş, onu suçlamış buna laf yetiştirmiş, birilerini hedef haline getirmiş ya da getirmemiş mühim değil, istifasından sonra oluşan boşluk doldurulamadı.

Çok sürmedi, arkasından AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş da istifa ederek partide ilçe teşkilatında ciddi bir boşluğun oluşmasının taşlarını döşemişti.

İstifa eden Ayşe Yıldız’ın niyetini, hedefini bilemem de, (çünkü tanımıyorum) yalnız ilçe başkanlığından ayrılan Ahmet Tıraş’in niyeti, hedefi belliydi. Bu niyet, bu geleceğe ait düşüncenin ne olduğunu sağır sultan bile duymuş, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile yaşanan uyum sorunu arş-ı alaya yükselmişti ki, aniden ve hiç istenmeden yaşanan bir söz dalaşı, kavga, başkanın ipini çekti.

İstifa mı etti, ettirildi mi, o muamma! İstifasını kim istedi, o da bilmece, bulmaca!

Bir de merak ettiğim şey, kuzey ilçelerinde siyaset ve teşkilatlanma daha mı zor ne? Yakın tarihte Ekinözü ilçe başkanının görevden alınışı (ya da istifa edilişi) günlerdir gündemden düşmemişti.

Hatırlatayım dedim.

*

Bunlar siyasetin cilvesi. Siyasetin fıtratında olan şeyler. Fıtrat sadece maden ocaklarında yaşanmıyor, siyasette de vuku buluyor zaman zaman.

Devlette, pardon siyasette devamlılık esas, teşkilatlar boş kalmayacak, kalmamalı. Eh, nihayetinde seçim de kapıya geldi dayandı, koltuklara birilerinin bulunması lazım. Hakkını veren, doldurabilecek, partiyi seçime hazırlama@taşıma yeteneğine sahip, (birilerinin adamı olmadan) toplum ile barışık, uyum sorunu yaşamayacak biri… Kim ise artık, bilmiyoruz.

AK Parti İl ve Kadın Kolları teşkilatları Elbistan’ı Çarşıbaşı yoluna çevirdiler, en büyük ilçemize çıkartma yaptılar, yapıyorlar, kimi kadın kolları başkanı yapalım, kimi ilçe başkanı yapalımın derdine, kaygısına düştüler.

*

Mülakatlar yapılıyor. Sancılı ve sabırsız bekleyiş sürerken, mülakata alınanlar kimsenin içine sinmiyor. Beklentiler riske girer mi, zaman gösterecek. Niye uzatmalara gittiler, niye geciktirdiler, neyi bekliyorlar, bilinmiyor.

Niyeyse…

Sağa sola sordular, esnafı dinlediler, vatandaşın sesine kulak verdiler, baktılar ki Elbistan halkı Ahmet Tıraş diyor, başka bir şey demiyor. Nereden baksan 100 kişiden 80’i Ahmet Tıraş’ın yeniden ilçe başkanlığına getirilmesinden yana. Seviyorlar, inanıyorlar, güveniyorlar, muhtemel seçimde teşkilatı ile birlikte başarı elde edeceklerine inanıyor olmalılar ki, sorup soruşturmalarda, araştırma ve anketlerde Tıraş adı öne çıkıyor. Ve Elbistan halkı, eski başkan Tıraş’ın ani bir kararla tıraşlanmasını bir eksiklik olarak görmüş olmalılar ki, ‘İlle de Tıraş, ille de Tıraş!’ diyor, başka bir şey demiyorlar.

Pek de başka bir alternatif sunacaklarını, başka bir isim üzerinde mutabakata varacaklarını sanmıyorum. Yanılıyor muyum, olabilir. Müneccim değilim!

*

Başlığa gelince…

Merkezden giden teşkilatlar, araştırma ve anketler sebebiyle yoğunlar. Araştırma ve soruşturma ekibi sık sık Elbistan yoluna düşüyor. Peki bu yörenin evladı, yerel ve ulusal siyasetin hafızası sayın Mahir Ünal, yakından tanıdığı, köylüsü olduğunu bildiğimiz Ahmet Tıraş için yeniden devreye girer mi? ‘Aslına bakılırsa yaptığı yanlıştı, ama bir hata olmuş. İlçemizde partinin selameti, seçimini kazanılması için, ilçenin sevilen ve sayılan ismi, bizim ve parti için önemli olan Tıraş ile yola devam edelim!’ der mi, onu da sayın Mahir Ünal’a sormak gerekiyor.

Teşkilat şimdi bize telefon açıp, ‘Yahu Mehmet abi, nereden çıkartıyor, nereden uyduruyorsun bunları, yazdıklarının gerçekle alakası yok, bir isim üzerinde konsensüs oluşturma çabasındayız, yakında yeni kadın kolları başkanımızı ve ilçe teşkilat başkanımızı açıklayacağız, derdi seni mi gerdi?’ derler mi, siyasetin beyefendisi sevgili İl Başkanım Fırat Görgel belki demez ama diyenler çıkmaz mı, olmaz mı, vallahi bekliyorum.

Elbistan siyaseten kuşatma altında ise demek ki mesele ciddi, demek ki mesele vahim! Hele hele şu seçim üzeri, nereden çıktı bu teşkilattaki kopukluk, ayrılmalar, tartışmalar, birbirlerini suçlamalar, doğru veya gerçek bilmiyoruz iddialar…

Yakında kokusu çıkar diye bekliyorum. Tam da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine odaklanmışken, nereden çıktı bu dert!

Hay Allah!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.