banner1483

Belediyelerin teknik göreve ve sorumlulukları yanında sosyal belediyecilik hizmetleri de önemli yer alırken, kültür de bunların başında gelir diyebiliriz.

Bu bağlamda, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kahramanmaraş da kitap ve kültür fuarı ile vatandaşlarını tanıştırır, dışarıdan gelen şair ve yazarlara şehri tanıma imkanı verir, bir kültür dayanışması adı altında büyükler ve küçükler, kitapseverler, yeni yazarlar ve kitaplarla tanışırlar.

*

Gurur duyduğumuz şey, bu şehrin dondurmanın olduğu kadar şiirin ve edebiyatın da başkenti oluşu. Bu fuar bir hafta sürecek. Açılışa katılım ve ilgi büyükken, 7’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şiir ve Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ımızda 7. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 200 binin üzerinde katılımcı hedefliyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” demişti.

Bir hayırlı olsun temennisi de bizden!

*

Şırnak’taki bölge toplantısı sebebiyle belki bazı siyasilerimiz, belediye başkanlarımız açılışa katılamadılarsa da, başta sayın Hayrettin Güngör olmak üzere, valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekili sayın Ahmet Özdemir, KSÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Niyazi Can, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da yer almıştı.

Ve öğrenciler ve kitapseverler… Bereket versin hava da güzeldi. Gelenek hale gelen Büyükşehir Belediyesi Bando takımı tarafından verilen Mehteran Konseri ile başlayan programda Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Mustafa Tatçı da söz aldığında, şehrimize ilk kez geldiğinden de söz ederek, fuarın gönül kitabından okunmaya vesile olması dileğinde bulunması, özetle harika idi.

*

Bu şehir, şairler, yazarlar şehri. Edebiyat kenti. Yeni açılan tünellerinn olduğu güzergaha da boşuna ‘Edebiyat yolu’ denilmedi. Denilmedi ama gönül istereki, 2 üniversitemizin bulunduğu büyük eğitim kurumlarında bir ‘Edebiyat fakültesi’nin olmayışını büyük bir eksiklik olarak gördüm.

Başkan  sayın Güngör’ün dinlediğim ifadesiyle, Türkiye’nin enbüyük kitap fuarı oluşu, bize ayrı bir gurur vermiştir. Beklenen ziyaretçi 200 bin olsa da, yine de az derim. Büyükler çocuklarını, öğretmenler öğrencilerini bu anlamlı kültür yuvasına taşımalı, onları kitaplarla, kültürle tanıştırmalıdırlar.

Hedef 200 değil, 500 bin olmalı.

*

Ve milletvekili Ahmet Özdemir. Bu şehirde siyasetin hafızası. O da hayırlı olması yönündeki dileğini sundu, bu fuarda ciddi bir emek olduğundan söz etti, başkan Güngör’e teşekkürlerini iletirken, kültürün, okumanın, kitabın önemine vurgu yapmıştı.

Özetle… Ay sonuna kadar sürecek olan kitap fuarı şehrimize hayırlı olsun, emeği geçenleri de kutluyorum.

Bir başka dileğim, temennim, okuyan bir toplum olması yönünde. Zira gazeteleri bile başlıktaki ifadelerle yorumlayan milletiz vesselam.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol