Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

TÜRKSOY; ‘AZERBAYCAN, AZERBAYCAN’LA SINIRLI DEĞİLDİR’

Türksoy yaptığı değerlendirmede şunları söyledi ‘… Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını savaşarak elde etmesi bütün Türk dünyasında sevinçle karşılandı. Bizler Türk dünyasının gazetecileri olarak Azerbaycan da işgal altında kalan Karabağ ve kadim Türk topraklarının işgal altında olmasından üzüntü duyuyorduk.

Azerbaycan Türk askeri cephede savaşarak şehit gazi vererek bu zaferi elde etti hepimiz bu haksızlığın giderilmesinden memnun olduk ve binlerce şehit vererek bu haksızlık giderildi.

28 yıl aradan sonra kahraman Azerbaycan askeri tarafından Karabağ’ın düşmandan azad edilmesi elbette hepimizde tarifsiz bir sevinç meydana getirmiştir.

BİZE YAKIŞIR VAKARLA HAREKET ETMELİYİZ

 Unutulmamalıdır ki, bu muhteşem zafer 2 bin 783 şehidin kanıyla kazanılmıştır. 100 kadar askerimiz ise kayıptır. Binlerce yaralı gazimiz vardır.  Demem odur ki, sevincimizi yansıtırken ölçüyü kaçırmamalıyız. Binlerce şehidin evinde matem olduğunu, ana -ata-bacı-gardaş- gelin ve yetimin gözyaşı döktüğünü unutmamalıyız. Bize yakışan bir vakar ve olgunlukla hareket etmeliyiz. Beni rahatsız eden bir diğer husus ise “2.783 şehid 10 milyon yaralı” şeklinde paylaşımların yapılmasıdır. Azerbaycan Türklüğü sadece Azerbaycan devletinin sınırlarından ibaret değildir. Güney Azerbaycan’daki 35 milyon Türk’ün, Anadolu’daki 80 milyon Türk’ün de yüreği şehitlerimizden ötürü yaralıdır. Türkmeneli, Balkanlar, Borçalı ve diğer pek çok bölgedeki milyonlarca Türk de aynı acıyı yüreğinde hissetmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun; acılı ailelerine sevenlerine Allah sabır versin. Yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. “Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için” diyerek, Türk Milletinin “Kızılelma”sı olan Karabağ için can alan can veren yiğit askerlerimizin karşısında baş eğiyorum. Onlar tarihin en büyük destanlarından birini yazdılar. Zaferin kutlu olsun şanlı Azerbaycan Ordusu. Başın sağ olsun Can Azerbaycan, başın sağ olsun Türklük alemi’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol