banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

YÜZME ŞAMPİYONLARINDAN BAŞKAN ERKOÇ’A ZİYARET
 Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette yüzücüleri aileleri ile birlikte kabul eden Başkan Erkoç, şehrimize 33 madalya ile dönen yüzücülerimizle gurur duyduklarını söyledi.

Ziyarette yüzücüleri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Başkan Erkoç: “Şu an bizim için çok mutlu bir an. Tüm engelleri azimleri ile aşan gençlerimizi ağırlıyoruz şu anda. Şampiyon evlatlarımız bunlar. Tüm toplumumuza da örnek olacak bir başarı. Samsun’da yapılan şampiyonada tüm madalyaları toplayıp Kahramanmaraş’a getirdiler. Osman Çullu hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Biz de büyükşehir belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Her zaman çocuklarımızın yanındayız. Yaptığımız çalışmalar ve tesislerle Kahramanmaraş’ımızda engelsiz bir yaşam inşa etme gayretindeyiz. Tüm ailelerimize özellikle yüzme konusunda evlatlarını spora götürme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü yüzmenin en iyi terapi olduğuna inanıyoruz. Özellikle engelli kardeşlerimizin hayata daha da güçlü tutunabilmeleri için yüzme sporunun gerekli olduğunu söylüyoruz.

Kahramanmaraş’ımıza hükümetimiz tarafından çok önemli spor tesisleri yapılıyor. Hem üniversitemize hem de diğer alanlara havuzlar yapılıyor. Biz de mevcut tesislerimizin üzerlerini de kapatarak yazlı-kışlı hale getirme gayretindeyiz.

Kahramanmaraş’tan inşallah paralimpikte çok önemli dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları çıkacağı inancındayım.

Bu sporcularımızı bu kardeşlerimizi Kahramanmaraş’ımızın adını en üst seviyeye çıkardıkları için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

TOPLAMDA 33 MADALYA

Samsun’da gerçekleştirilen şampiyonada 20 ilden 76 sporcu katılırken, Kahramanmaraş’tan giden sporcular 33 madalya ile döndüler.

Şampiyonada Avrupa Gençler Şampiyonu Sevilay Öztürk 5 altın madalya kazanırken, Kahramanmaraş’ın tek sporcusu Töre Bıyık görme engelliler de 50, 100 ve 200 metre serbest yüzme yarışmalarında şampiyon olarak 3 altın madalya kazandı.

Kahramanmaraş Kafilesi 11 bedensel engelli bir tanede görme engelli olmak üzere 12 sporcu ile katılırken, diğer sporcular da madalyalarla döndüler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol