Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

ALİ ÖZTUNÇ, GEMİLERİ YAKTI!

CHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili Ali Öztunç, iktidarı, özellikle süre verdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü eleştirerek, ‘Ona verdiğim süre sona erdi. Artık susmam! Diyerek gemileri yaktığını kaydetti, özellikle de zehir akan Aksu Çayı, filtre takılma ve çalışması sorun olan Termik Santralleri ve basına kapalı olduğu iddia edilen tarihi Kale ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Milletvekili Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, termik santrallerine filtre takıldı iddiasına açıklık getirerek, “Alakası yok, santraller yine kül ve duman saçmaya, zehir saçmaya devam ediyor. Firma da geçici çalıştırma belgesi almış, çalıştırıyor. Şayet santrallere filtre takıldı ise bu küller neden yağıyor, şayet filtre var ise, bu zehirli  duman neyin nesi? Sonunda mecbur kaldılar, evet kül yağıyor demek zorunda kaldılar. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izin vermiş çalıştırmaları için. Ama denetim mekanizması yok, çalışmıyor. Şayet bu santral kül yağdırmaya, zehir saçmaya devam ederse, bu santralleri başlarına yıkarım. Bu meselede mücadelemi sürdüreceğim!” dedi.

YEREL SEÇİMLER ÜZERİNDEN 1,5 YIL GEÇTİ. MİLLET FATİH ERKOÇ’U ARAR OLDU

31 Mart 2019’daki mahalli seçimlerde belediye başkanlığına aday olan, ancak vatandaşın tercihini AK Parti adayı Hayrettin Güngör’den yana kullandığını söyleyen milletvekili Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bu süre içerisinde hiç bir projeyi başlatmadığını, bitirmediğini, hizmet diye yola çıktıkları halde meydanda hizmet namına bir şeyin bulunmadığını ileri sürerek, anketlerde başarılı belediye başkanları arasında gösterilmesinin de manidar olduğuna dikkat çekti, “Anketlere güvenmiyorum, bu anketlerin nasıl düzenlendiğini ve insanları nasıl ödüllendirdiğini gayet iyi biliyorum” diye konuştu.

Öztunç, Mart 2019 seçimden bu yana sustuğunu, büyükşehiri eleştirmediğini, artık susmasının mümkün olmayacağını kaydederek, “Artık susma değil, konuşma vakti. Oturmasın koltuğunda, sokağa çıksın,  Halkın arasında dolaşsın. Eski bir bürokrat gibi koltuğuna gömülüp kalamasın! Şunu söylemek zorundayım, artık vatandaş eski belediye başkanı Fatih Erkoç’u arıyor, arar hale geldiler” ifadesini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN GİTMEDİĞİ KÖYLERE GİDİYORUM, GİDECEĞİM

Basın açıklamasında ilçe ziyaretleri sırasında, büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör’ün annesinin köyü olan Ekinözü Kabaktepe köyüne de gittiğini, söz verdiği halde yolunu bile yapmadığını söyleyen Öztunç, “İlçelere, köylere ben gidiyorum. Yahu bu şehrin tek milletvekili ben miyim, sizler niye gitmiyorsunuz, vatandaşı dinlemiyorsunuz? Giden, vatandaşın derdini dinleyin, çözüm odaklı çalışın! Ele vicdan yahu! 2020 Türkiye’sinde yol yok, yol. Ekinözü Ortaören köyüne gittim. Kanalizasyon köyün içine akıyor. KASKİ nerede? Vatandaşı pis suların içinde yaşatıyorsunuz. Bu ayıp size yeter! Evet, kendi annesinin köyüne bile hizmet götürmeyen, yolunu yaptırmayan Hayrettin Başkana verdiğim süre sona erdi. İnsan bira çalışır yapı, ayıp yahu!” ifadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİ PERİŞAN, OKULLAR ÖYLE. ONLAR HALKA İNMİYOR, İŞ BANA DÜŞÜYOR!

Gübre, yem, mazot üçgeni içinde çırpınan çiftçinin zor durumda oyulduğuna da dikkat çeken Milletvekili Öztunç, iktidarın söz verdiği Büyükyapalak göletini yapmadığını, verdiği sözü tutmadığını belirterek, “çiftçi kan ağlıyor, bunlar seyrediyor. Hikaye, hikaye…” derken, sözü Afşin ilçesindeki Büyüktatlar’daki bir okula getirdi, milli eğitimi suçladı, okulun yıkılmak üzere olduğunu ileri sürerek, “Halkın arasına inmiyorlar, çünkü korkuyorlar, söyleyecek sözleri yok, o zaman da iş bana düşüyor” diye konuştu.

Son olarak sözü ekonomiye getiren Öztunç, dört dörtlük denilen ekonominin aslında yerlerde süründüğünün altını çizdi, maliye ve hazine bakanı Berat Albayrak’ı hedef tahtasına koyarak, “Damat bey ekonominin e’sini bile bilmiyor. Algı ile hareket e diyorlar, milleti kandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Son olarak da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı, Kale’nin basına kapalı olmasına bir anlam veremediğini ide belirtmeden geçemedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol